Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel SON DAKİKA DEPREMLER: Kayseri'de peş peşe 3 deprem

        Kayseri'nin İncesu ve Hacılar ilçesinde art arda 3 deprem meydana geldi.

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ilk deprem saat 14.47'de 4.7, 14.48'de 4.4 ve 14.53'de 4.3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

        VALİ ESMER'DEN İLK AÇIKLAMA

        Kayseri Valisi Şenol Esmer, depreme ilişkin, "07.03.2023 tarih, saat 14:47 de merkez üssü İncesu ilçemiz olarak belirlenen 4.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmemekte olup, birimlerimiz saha kontrol çalışmalarına devam etmektedir" açıklaması yaptı.

        REKLAM

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        AFAD BAşkanı Yunus Sezer de yaptığı açıklamada, "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" diye konuştu.

        SİVAS'TA DA 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

        Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ayrıca Sivas'ın Gürün ilçesinde saat 17.18'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği de kaydedildi. Depremin derinliğinin de 5 km olduğu belirtildi.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre de, merkez üssü Sivas'ın Gürün ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ