Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler... Pegasus uçağında yaşananları yardımcı pilot anlattı!

        Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat Çarşamba günü İzmir-İstanbul seferini yapan PegasusPegasus Hava Yollarıuçağı, havalimanına inişinden sonra pistten çıkıp toprak alana düştü.

        Arzu Kaya'nın haberine göre, 3 parçaya bölünen uçakta 3 yolcu öldü, aralarında mürettebatında bulunduğu 180 kişi yaralandı.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazanın hemen ardından başlattığı soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. Yardımcı pilotun ise ifade işlemleri tamamlandı. O pilotun ifadesi ortaya çıktı.

        O PİLOTUN İFADESİ ALINDI

        Soruşturmada gözler kaza yapan PegasusPegasus uçağının pilotlarınaçevrildi. Türk kaptan pilot ve yabancı uyruklu yardımcı pilot olayın ardından tedavi altına alındı. Soruşturma kapsamında şüpheli olan pilotlar tedavileri devam ettiği için ifade verememişti. Yardımcı pilotun 2. ameliyatına girmeden önce ifadesinin emniyet görevlilerince hastanede alındı. Tercüman aracılığı ile ifadesi alınan pilota, kazanın nasıl olduğu, olayı tarif etmesi, neden uçağı piste indirdiği, pisti neden pas geçmediği gibi soruların sorulduğu belirtildi.

        GÖZLERİ KULEYE ÇEVİRDİ

        REKLAM

        Peki o pilot ifadesinde ne söyledi? Yardımcı pilot FerdinantFerdinant Pondaag’ınPondaag’ın ifadesinde kulenin kendilerine inilemeyeceğini söylemediği, “pas geçin, inmeyin” talimatı vermediğive bu nedenle de inebileceklerini düşündüklerini söylediği öğrenildi.Havacılık otoriteleri ise iniş hattına oturmuş bir uçağın inişi konusunda kulenin değil pilotun inisiyatif sahibi olduğunu belirtiyor.

        Kendilerine ulaşan verilere göre inebileceklerini düşündüklerini anlatan pilot, o verilerin ne olduğu sorulduğunda ise hatırlamadıklarını aktardı. Kaptan pilotla beraber inmeye karar verdiklerini ifade ettiği öğrenilen yardımcı pilotun, kazaya dair bir çok detayı hatırlamadığı ve bazı soruları yanıtlayamadığı kaydedildi.

        MEVCUT VERİLERLE İNEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜŞLER

        Mevcut veriler ışığında inebileceklerini düşündüğünü söylediği öğrenilen pilotun, uçağı indirdikten sonra kaydıklarını ve kaptan pilotun piste tutunmaya çalıştığını anlattığı belirtildi. Olaydan dolayı ise üzgün olduğunu söylediği aktarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ