Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA! İlk önce sınırın sıfır noktasındaki obüsler vuracak

        Habertürk yazarı Çetiner Çetin, TSK'nın birkaç gün içerisinde başlaması beklenen Suriye operasyonunda kritik noktalardan birisi olan Akçakale'deki obüs mevzilerini inceledi.

        İLK ATIŞ BURADAN OLACAK

        Çetin, obüs birliklerinin önümüzdeki 48 saat içerisinde talimat gelmesi halinde Akçakale'deki mevzilerden ilk atışları gerçekleştireceğini belirtti.

        KARA BİRLİKLERİ SAHADA

        Daha önce Afrin, Cerablus ve El Bab operasyonlarında obüslerin aktif olarak kullanıldığını hatırlatan Çetin, TSK'nın obüs atışlarıyla alan hakimiyeti sağladığını, ardından da sahaya kara birlikleri girdiğini kaydetti.

        ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI

        Öte yandanAkçakale’ye 7 tank, 2 mühimmat kamyonundan oluşan zırhlı araç takviyesiyapılıyor.

        İŞ MAKİNALARI ANKARA'DAN GELECEK TALİMATI BEKLİYOR

        Suriye'ye yapılacak olası operasyon için tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edilirken TSK gece boyunca lojistik desteğine devam ediyor. Sınır hattındaki duvarları yerinden kaldıracak ve zırhlı araçların sınırı geçmesine yol açacak olan olan zırhlı iş makinaları sınıra intikal etti. Dün itibarıyla Akçakale ve Ceylanpınar'a gelen zırhlı araçlar sınıra ulaştı. Bölgedeki güvenlik kaynakları artık operasyonla ilgili hazırlıkların tamamlandığını sadece Ankara'dan gelecek talimatlar doğrultusunda zırhlı iş makinalarının duvarları açıp, harekete edebilecekleri durumda olduğu ifade ediliyor. Yaklaşık 20'ye yakın iş makinası Akçakale hattındaki sınırda konuşlandırılmış bir şekilde bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ