MSB: 6 F-16, KKTC'de konuşlandırıldı
Milli Savunma Bakanlığı, "Bölgemizde yaşanan son gelişmeler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan kademeli planlamalar çerçevesinde; 6 adet F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemleri bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne konuşlandırılmıştır." açıklamasında bulundu
Milli Savunma Bakanlığı, KKTC'ye konuşlandırılan F-16'lar ile ilgili açıklamada bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bölgemizde yaşanan son gelişmeler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan kademeli planlamalar çerçevesinde; 6 adet F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemleri bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne konuşlandırılmıştır.
Gelişmelere göre yapılacak değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç duyulması hâlinde ilave tedbirler alınmaya devam edilecektir."
MSB'DEN 'KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK' PAYLAŞIMI
KKTC'de konuşlandırılan F-16'lar için Milli Savunma Bakanlığı'nın sanal medya hesabından 'Kardeşimiz için geldik' notuyla paylaşım yapıldı.
Paylaşımda, F-16 savaş uçağının gökyüzünde olduğu ve bir kişinin elinde Türk bayrağı ile KKTC bayrağını tuttuğu fotoğraf yer aldı.
Fotoğraflar: AA