Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Son dakika: Taha Akgül'den bir altın madalya daha! - Diğer Haberleri

        Dünya Askeri Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçi Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı.

        Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin'de devam eden organizasyonda olimpiyat şampiyonu milli sporcu Taha Akgül, serbest stil 125 kilo finalinde İranlı Asya şampiyonu Yadollah Mohebbi ile karşılaştı.

        Rakibini 3-0 yenen Taha, altın madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçi, final müsabakasının ardından asker selamı verdi.

        FATİH YAŞARLI'DAN BRONZ MADALYA

        Türkiye'yi serbest stil 97 kiloda temsil eden Fatih Yaşarlı, bronz madalya aldı.

        Milli güreşçi, üçüncülük müsabakasında Çinli Bahetihan Huwatibieke'yi mağlup etti. Türkiye, böylece serbest stilde 1 altın ve 3 bronz madalya kazanmış oldu.

        Organizasyonda dün milli güreşçiler Selahattin Kılıçsallayan ve Soner Demirtaş üçüncü sırayı almıştı.

        Dünya Askeri Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stilde Rıza Kayaalp (130 kilo), Metehan Başar (87 kilo), Aslan Atem (77 kilo) ve Enes Başar (67 kilo) mücadele edecek.

        MADALYAYI MEHMETÇİK'E ARMAĞAN ETTİ

        Taha Akgül, Kazandığım bu altın madalyayı, ülkemizin geçirdiği zor günlerde askerimize, şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize armağan ediyorum dedi.

        Milli güreşçi Taha Akgül, resmi olarak asker olduğunu belirterek, Açılışta ülkemin bayrağını o şanlı üniformayla taşıdığım için oldukça gururluyum. Benim için çok önemli bir organizasyon ve çok önemli bir hatıraydı. Bütün organizasyonlarda altın madalyam vardı, sadece askeri oyunlarda madalyam eksikti. Hamdolsun onu almak da nasip oldu. Serbest takım olarak da dört sporcuyla katılıp dörtte dört yaptık ve takımı halinde ikinci olduk. Çin gerçekten çok iyi hazırlanmış ve büyük bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Olimpiyat düzeyinde bir organizasyon var burada. Böyle bir organizasyonda ülkemi temsil ettiğim için çok gururluyum. Kazandığım bu altın madalyayı ülkemizin geçirdiği zor günlerde Mehmetçik'e, askerimize, şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize armağan ediyorum. Ben de şu an bir asker olarak onların yanındayım. Ben de bir Mehmetçiğim ve kazandım bu altın madalyayı Mehmetçik kardeşlerimize armağan ediyorum, sağ olun var olun diyerek sözlerini tamamladı.

        BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çin'de gerçekleştirilen 7. Dünya Askeri Oyunları’nda 1 altın ve 3 bronz madalya kazanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Serbest Güreş Milli Takımı'nı tebrik etti.

        Dünya Askeri Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden milli güreşçi Taha Akgül altın madalya, serbest stilde Fatih Yaşarlı, Selahattin Kılıçsallayan ve Soner Demirtaş da bronz madalyanın sahibi oldu.

        Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kasapoğlu, tebrik mesajında, "Çin'de düzenlenen 7. Dünya Askeri Oyunları'nda 1 altın ve 3 bronz madalya kazanarak bizleri gururlandıran milli sporcularımızı yürekten kutluyorum. Daha önce çeşitli şampiyonalarda kazandıkları başarılar ile bizleri gururlandıran sporcularımız, bu kez de Dünya Askeri Oyunları'nda aldıkları madalyalarla büyük mutluluk yaşattılar. Aynı organizasyonda mindere çıkacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ