Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ZAM GELDİ! Motorin fiyatları: Bir zam daha! 20 Mart motorin (mazot) benzin litre fiyatları ne kadar oldu? Ankara, İstanbul, İzmir güncel akaryakıt fiyatları
        1

        Son dakika: Motorin fiyatları iki gece üst üste zamlandı! Son gelen zamlar sonrası gözler "Güncel benzin ve mazot fiyatları ne kadar?" sorusunun cevabına çevrildi. Hatırlanacağı gibi brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından son yapılan zamlar geri alınmıştı. ancak geçtiğimiz hafta Rusya ukrayna savaşının piyasalar üzerinde kurduğu baskı sonucu brent pertrol fiyatında yaşanan yükseklme beraberinde motorin ve benzin fiyatlarına yansıdı. işte 20 Mart motorin ve benzin fiyatları İstanbul - Ankara alış satış rakamları...

        2

        Akaryakıt fiyatlarına üç gün boyunca üst üste gelen indirimin ardındn motorin fiyatlarına 1 Lira 96 kuruş zam geldi. Motorin zammı, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı, güncel motorin fiyatları arttı.

        3

        MOTORİN KAÇ TL?

        18 Mart Cuma'yı 19 Mart Cumartesi'ye bağlayan gece yarısı fiyatlar değişti, motorinin litre fiyatı, yaklaşık olarak İstanbul’da 20,63 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 20,74 TL’ye yükseldi.

        4

        BENZİN KAÇ TL?

        Benzinin litre fiyatında yeni bir artış gözlenmedi. Son indirimin ardından benzin litre fiyatı İstanbul'da 18.10 TL'ye, İzmir ve Ankara'da 18.2 TL'ye inmişti.

        5

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sona erdi.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        6
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ