Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Sosyal medyada gündem olan paylaşımla ilgili açıklama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pegasus Hava Yolları, çalışanlarına ait olduğu belirtilen ve sosyal medyada gündem olan paylaşımla ilgili açıklama yaptı.

        'ŞİRKETİMİZİN ETİK AHLAK KURULU'NA AKTARILDI'

        "27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz" ifadeleriyle başlayan açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

        REKLAM

        GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

        Öte yandan paylaşımı yapan kişinin görevine son verildiği iddia edildi. Habertürk'e konuşan hava yolu şirketi yetkilileri ise Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince bu iddiayla ilgili açıklama yapılmayacağını kaydetti.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        DHA'nın haberine göre de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 28 Nisan 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarından alkollü paylaşım yaparak Kadir Gecesi´ni aşağılayıcı ifadeler kullandığı öne sürülen havayolu çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü´nce inceleme yürütüldüğü öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ