Spor yazarları Trabzonspor'u yorumladı
Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor 1-0 geriye düştüğü maçta Galatasaray'ı 5 dakikada attığı gollerle 2-1 yendi. 54 puana yükselen bordo-mavililer liderliğini sürdürdü. Fırtına'nın galibiyet gollerini Bakasetas ve Visca kaydetti. Spor yazarları Galatasaray karşısındaki Trabzonspor'u yorumladı
Hep söyleyip yazıyoruz; büyük takımlarda büyük oyuncular oynar. Büyük oyuncular en çaresiz anlarda takımın kaderini, maçın kaderini, şampiyonun kaderini belirlerler. İşte Uğurcan... Oyun 1-0 devam ederken, ters ayakta yakalanmasına rağmen bir mucize yaratıp Berkan’ın müthiş şutunu çeldi. Başka bir kaleci olsa, hiç kuşkunuz olmasın skor 2-0 olmuştu.
Bitmedi, maçın sonlarında Babel’in köşeye giden kafa vuruşuna adeta uzayarak gol izni vermedi. Bitmedi, son saniyelerde Babel’in tam direğin dibine giden vuruşuna nasıl uzandı, o topa nasıl müdahele etti, inanılmaz...
Trabzonspor ilk yarıda bu kadar ezilmişken; ustaları olmasa, kalesinde bir kaleciden daha fazlası oynamasa, vuruş ustaları bulunmasa bu maçı alabilir miydi?
CEMAL ERSEN: İkinci yarıda farklı bir Trabzonspor vardı sahada. İyi de, daha önce nerede idiniz diye sorası geliyor insanın. Rakip savunmayı zorlamak için neden bu kadar beklediniz? Madem bu kadar iştahlı idiniz neden bu kadar beklediniz? Son bölüm hariç, şampiyonluğa koşan bir takım her şeyi, yetenekleri ile ön plana çıkmalı idi. Gollerden çok, kazanma isteği ile dönüş yaşamak çok önemli idi.
Bu maç kesinlikle ölçü değil. Ama yapabileceklerini görmek adına değerli. Vazgeçmemek en büyük kazanç. Ama bir ders daha var. Yol dikenli, bilmen gereken asla vazgeçmemek. Trabzonspor bu maçı sadece kalecisi Uğurcan’ın çabası ile kazanmadı. Takım olarak inandı ve sonucu buldu.
SERDAR ALİ ÇELİKLER: Tarih boyunca şampiyonluklara bakıldığında her zaman kalecilerin ve gol üretebilen oyuncuların özel bir yerleri olduğu görülür. Elbette futbol bir takım oyunudur ama skorerler ve kaleciler ayrı yer kaplarlar.
Trabzonspor da 84 ve 90. dakikalardaki goller ile kazandığı Galatasaray maçı ile bana göre şampiyonluğu yüzde 99.5 hale getirdi.
Visca'nın ve Bakasetas'ın vuruşlarını misal, G.Saray'ın hangi oyuncusu yapabilir? Uğurcan'ı zaten kıyaslamaya sokmayalım. İşte bu bireysel kalite farkı, Trabzon'u şampiyonluğa götürüyor.
İBRAHİM YILDIZ: Trabzonspor’un güç gösterisini izlediğimiz maçın en önemli adamı şüphesiz kaleci Uğurcan’dı. Kurtardığı 3 net gollük şut maçın dönüm noktası oldu. Trabzonspor ikinci yarı iyi oynasa da, Uğurcan’ın hakkını da vermek gerekir.