Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Son dakika: Spor yazarları Trabzonspor'u yorumladı - Trabzonspor Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: Bu maç bence Trabzonspor'un şampiyonluğunun yarım ilamıdır! "Kaleci yarım takımdır" deriz değil mi? Maç 1-1… Taylan'a topu atıyorsun, Taylan top tekniği çok yüksek bir oyuncu değil. O topu ona atmayacaksın. Feghouli'ye, Babel'e atabilirsin ama Taylan'a atamazsın. İşte atarsan kaptırır, karşıda da Visca diye bir adam varsa golü kalende görürsün. Diyorum ya tecrübe farklı bir şey.

        2

        REHA KAPSAL: Trabzonspor, 2. yarıdaki galibiyeti hak eden oyunuyla çok önemli bir deplasman derbisinde geri düşmesine rağmen maçı kazanmasını bildi. Bu maçın böyle bitmesindeki iki takım için de en önemli faktör şuydu. Galatasaray'ın bu sezon ilk 45 dakikadan sonra sürdürülebilir bir oyun hafızasının oluşmaması büyük eksiklik.

        3

        Trabzonspor da sezon başından bu yana sergilediği güçlü oyunla, geri düşse bile tekrar öne geçmek için ezberindeki oyun hafızasını bu maçta da ortaya koydu. İki takım arasındaki bu temel fark bordo-mavililerin maçı kazanmasını sağladı.

        4

        AHMET ÇAKAR: Dün geceki maç gibi maç zor gelir. Terim'in gazabı ve kâbusu devam ediyor. Trabzonspor belki de sezonun en kötü futbollarından birini oynadı ama son 10 dakikada 1-0 mağlup götürdüğü maçı kazanıverdi.

        5

        Dün akşam için söylenebilecek tek bir şey var; kaleci Uğurcan, Trabzonspor'un yarısı. Şayet Trabzonspor maçı kazanmışsa ne Bakasetas ne de Visca sayesinde oldu. Maçı kurtaran adam tartışmasız kaleci Uğurcan. Dün geceki galibiyet bence Trabzonspor'a şampiyonluğu getirdi.

        6

        GÜNTEKİN ONAY: Trabzonspor kalecisi Uğurcan yaptığı 3 müthiş kurtarışla bordo mavililerin maçı kazanmasında başrol oyuncusu oldu. Onun dışında Siopis orta alanda kazandığı toplar ile oyunun Trabzon lehine değişmesini sağlayan isimdi. Yüksek tempoda bir Premier Lig maçı tadında bir 90 dakika izledik. Trabzonspor bu galibiyetle hedefe doğru dev bir adım atarken Galatasaray için krizin daha da derinleştiği bir sonuç oldu.

        7

        ŞANSAL BÜYÜKA: Trabzonspor sezonun en kötü başlangıcını yaptığı, en eksik kadrosuyla oynadığı, ilk yarıda çaresiz kalıp, adeta teslim bayrağı çektiği maçta, önce “büyük ötesi” kalecisi Uğurcan ile ayakta kaldı, sonra iki vuruş ustası Bakasetas ve Edin Visca ile adeta mucize bir galibiyete imza attı.

        8

        Hep söyleyip yazıyoruz; büyük takımlarda büyük oyuncular oynar. Büyük oyuncular en çaresiz anlarda takımın kaderini, maçın kaderini, şampiyonun kaderini belirlerler. İşte Uğurcan... Oyun 1-0 devam ederken, ters ayakta yakalanmasına rağmen bir mucize yaratıp Berkan’ın müthiş şutunu çeldi. Başka bir kaleci olsa, hiç kuşkunuz olmasın skor 2-0 olmuştu.

        9

        Bitmedi, maçın sonlarında Babel’in köşeye giden kafa vuruşuna adeta uzayarak gol izni vermedi. Bitmedi, son saniyelerde Babel’in tam direğin dibine giden vuruşuna nasıl uzandı, o topa nasıl müdahele etti, inanılmaz...

        10

        Trabzonspor ilk yarıda bu kadar ezilmişken; ustaları olmasa, kalesinde bir kaleciden daha fazlası oynamasa, vuruş ustaları bulunmasa bu maçı alabilir miydi?

        11

        CEMAL ERSEN: İkinci yarıda farklı bir Trabzonspor vardı sahada. İyi de, daha önce nerede idiniz diye sorası geliyor insanın. Rakip savunmayı zorlamak için neden bu kadar beklediniz? Madem bu kadar iştahlı idiniz neden bu kadar beklediniz? Son bölüm hariç, şampiyonluğa koşan bir takım her şeyi, yetenekleri ile ön plana çıkmalı idi. Gollerden çok, kazanma isteği ile dönüş yaşamak çok önemli idi.

        12

        Bu maç kesinlikle ölçü değil. Ama yapabileceklerini görmek adına değerli. Vazgeçmemek en büyük kazanç. Ama bir ders daha var. Yol dikenli, bilmen gereken asla vazgeçmemek. Trabzonspor bu maçı sadece kalecisi Uğurcan’ın çabası ile kazanmadı. Takım olarak inandı ve sonucu buldu.

        13

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Tarih boyunca şampiyonluklara bakıldığında her zaman kalecilerin ve gol üretebilen oyuncuların özel bir yerleri olduğu görülür. Elbette futbol bir takım oyunudur ama skorerler ve kaleciler ayrı yer kaplarlar.

        14

        Trabzonspor da 84 ve 90. dakikalardaki goller ile kazandığı Galatasaray maçı ile bana göre şampiyonluğu yüzde 99.5 hale getirdi.

        15

        Visca'nın ve Bakasetas'ın vuruşlarını misal, G.Saray'ın hangi oyuncusu yapabilir? Uğurcan'ı zaten kıyaslamaya sokmayalım. İşte bu bireysel kalite farkı, Trabzon'u şampiyonluğa götürüyor.

        16

        İBRAHİM YILDIZ: Trabzonspor’un güç gösterisini izlediğimiz maçın en önemli adamı şüphesiz kaleci Uğurcan’dı. Kurtardığı 3 net gollük şut maçın dönüm noktası oldu. Trabzonspor ikinci yarı iyi oynasa da, Uğurcan’ın hakkını da vermek gerekir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ