Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Erzurumspor - Beşiktaş maç yorumları! Spor haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ın Alanyaspor galibiyetine abuk-subuk yorumlar yapıldı, bir dizi senaryolar yazıldı! Peki, o senaryoların peşinde koşanlar, dünkü maçı izlediniz mi? Oğuzhan’ın attığı gole baktınız mı? Szumski, kapadığı köşeden golü yedi bu birrr! Emrah’ın neredeyse kırk pastan attığı şutu gördünüz mü? Ersin, falsolu ve sert gelen topu tutma sevdasına kaçtı, elinden kaçırdı, gitti gol oldu bu ikiiii! Bu iki gole ne diyeceksiniz, eyyy Kartal’ın Alanya galibiyetine ‘gölge’ düşürmeye kalkanlar!

        2

        İşte futbol, böyle bir oyundur, kapadığın köşeden golü yersin, tutmaya kalkarsın, elinden kaçar gider gol olur. Anlatabildik mi?Kaldı ki, Kartal, şampiyonluğa inanmış, rakibin adına ve de gözyaşına bakmıyor, şampiyonluğa adım adım ilerliyor, yolu temizliyor. Evet, ligin bitmesine sayılı haftalar kaldı, Beşiktaş, rakipleriyle arayı açıyor. Öyle bir, iki değil, yedi, hatta sekiz puan arkadaş! Kartal, hız kesmedi, keskin bir virajı daha üç puanla geçti. Büyük bir sürpriz olmadığı taktirde zirvenin rengi artık SİYAH-BEYAZ’dır...

        3

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş dün sezon genelinin aksine daha tutuk oynasa da altın değerinde bir 3 puan aldı. Bunu da yıldız futbolcusu Rachid Ghezzal ile başardı. Cezayirli yıldız dün 3. golde tek kelimeyle bir resital sundu ve Siyah-Beyazlılar'a şampiyonluğun kapısını ardına kadar araladı... Ghezzal'ni yokluğnuda kaybedilen Kasımpaşa maçı sonrası Cezayirli oyuncunun Beşiktaş için ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk.

        4

        Aboubakar'ın da takıma dönmesinin ardından Beşiktaş için işler daha da kolaylaşacaktır. İki kalecinin de bireysel hatalar yaptığı maçta usta ayakları ile 3 puanı alan Beşiktaş'ın şampiyonluğu buradan bırakacağına inanmıyorum. Siyah-Beyazlılar, büyük bir aksilik çıkmazsa ipi göğüsleyecektir. Beşiktaş adına dün tek kötü gelişme ise Cenk Tosun'un talihsiz sakatlığıydı.

        5

        ATTİLA GÖKÇE

        İki zirve bir arada. Süper Lig’in deniz seviyesinden en yüksek (1853 m.) şehri Erzurum’da lig zirvesindeki lider Beşiktaş karşılıklı gollerle müthiş bir savaşa dönüşen maçı kazanıp 70 puana ulaştı. Cenk Tosun da dizindeki sakatlıktan belki de sezonu kapattı. Yazık, çok yazık oldu. Geçmiş olsun Cenk..Yine dönersin.. Ümidin hiç bitmesin! Yılmaz Vural, Erzurumspor’un üçüncü antrenörü olmalı… (Yoksa dördüncü mü?) Tecrübeli hoca, Beşiktaş’ı bu ligin en iyi oynayan takımı olarak görüyor.

        6

        Sohbetlerimizde öteki takımların eksiklerini ve yanlışlarını anlatırken, konu Beşiktaş’a geldiğinde hep iyi yanlarını anlatıyor, takdir ederek. Dün gördük ki Yılmaz Hoca, beğenerek izlediği Beşiktaş’a layık bir karşılama için iyi bir plan yapmış. Beşiktaş vites artırarak yoluna devam ediyor. 70 puana ulaştılar. Rakipleri dramatik puan kayıpları yaşarken onlar hedeften sapmıyor. Ama ah be kardeşim… Şu Cenk de sağlam dönseydi!

        7

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş, bundan sonraki süreçte matematiksel olarak olmasa da şampiyonluk adına çok ciddi bir yüzdeyi lehine çevirmesini bildi. Sezon başı diğer rakiplerine göre oyuncu kalite farkı hep konuşulmuştu. Kadro derinliğinin fazla olmadığı, çok soru işareti olan oyuncular da alındığı dile getirdi.

        8

        Hem sakatlıktan çıkmış hem son bir iki sezondur maç trafiği olmamış oyuncuların performansı soru işaretiydi. Ancak saha içinde bütünleşme, takımdaşlık adına mücadele eden tek seslilik vardı. Her zaman ben değil biz diye; işler sıkıntıya girdiğinde bile o bütünlüğü koruyan bir kadro yapısı vardı. Bunu da saha içi ve dışında Sergen Yalçın çok iyi sağladı. 'Oyuncular arasındaki farkı her zaman kalite değil duygu ve zihniyettir.'

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        "İyi oyun mu yoksa skor mu?" sorusunda tercihim her zaman skor olur... Özellikle şampiyonluk yarışında boyun kısaldığı dönemlerde iş matematiğe döner. Burada da hedef olan 3 puandır... Beşiktaş, Erzurum deplasmanında oyun olarak belki rakip sahada çok kalmadı ama maçı kazanabilecek üç puanı cebine koydu. Beşiktaş, ustaları çok olan bir takım.

        10

        Oyunu domine etmek, pozisyon üretmek istediğinde bunu yapabilen bir takım. Biraz sıktığında dengeleri her zaman değiştirebiliyor. Gökhan Töre'nin golü de buna güzel bir örnek oldu. Deplasmanda 4 gol atan, cebine 3 puanı koyan, liderliğini devam ettiren ve rakipleri ile puan farkını açan bir takım olarak Beşiktaş, Erzurum'dan güle oynaya döndü. Artık bundan sonrası için rakiplerine mesajı da çok daha net bir şekilde verdi.

        11

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        En beğendiğim isimler Larin ve N'Sakala'ydı. Sergen Yalçın dün çok kötü bir kenar yönetimi sergiledi. Mutlak yapması gereken ilk iki değişiklikte çok geç kaldı. O arada takımın gol yememesi büyük şanstı. Sonrasında kulübede N'Koudou ve Gökhan Töre gibi iş yapacak, takımı rahatlatacak isim var.

        12

        Üstelik Cenk Tosun'un fizik olarak hazır olmadığı da açıkça görülüyor. Buna rağmen yapılması gerekenler, Cenk sakatlandıktan sonra yapıldı. Beşiktaş dünkü maçtan sonra puan farkını daha artırdı. Ama Cenk ve Larin'in sakatlıkları ilerisi için S.O.S verebilir. Cenk sezonu kapattı, çok geçmiş olsun. Erzurumspor için üzücü bir geceydi. İyi mücadele ettiler. Lider takıma iki gol attılar, 5 kaçırdılar ama mağlup oldular. Fazla söze gerek yok.

        13

        AHMET ÇAKAR

        Beşiktaş dün gece iyi oynamadığı bir maçı kazandı ve şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet aldı. Ama Serdar Tatlı ve hakemleri maalesef iflas etti. Size sadece 3 örnek vereyim, bu hakemlerin ve onları yöneten Tatlı'nın ne olduğuna siz karar verin... Aylar önce F.Bahçe-Konya maçında olmayan bir el, VAR tarafından elmiş gibi değerlendirilip, F.Bahçe'nin golü iptal edildi ve sarı-lacivertliler maçı kaybetti. Ama daha sıcak bir örnek var. Şampiyonluğa giden iki takım, Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçlarında birbirine benzer iki pozisyon yaşandı. G.Saray-Karagümrük maçında Babel göğüs, el karışımıyla topu kontrol etti, Mohamed'e verdi, o da gol yaptı ama hakem, VAR yardımıyla bu golü iptal etti. G.Saray o maçı kazanamadı.

        14

        Gelelim dün geceye... Maç 2-2... Fazla vakit yok. Cenk topu göğüs ve kolları ile kontrol ediyor, topu bir ara Erzurum kazanıyor, sonra Beşiktaşlı topu Ghezzal'e veriyor, o da sezonun en güzel gollerinden birini atıyor. Şimdi diyeceksiniz ki VAR protokolü, topu Erzurum kazandığı için devreye girmedi. Peki o zaman İstanbul'da aylar önce oynanan G.Saray-Alanya maçında da top Alanyasporlu futbolcuların kontrolüne geçti, sonra G.Saraylı kaptı ve gol oldu. Ama VAR bu golü iptal ettirmişti. Dün gece VAR'ın müdahale edemeyeceğini söyleyenler, G.Saray-Alanya maçında niye VAR protokolünü gündeme getirmedi? Üstelik dün geceki maç sadece Beşiktaş'ı değil, G.Saray ve F.Bahçe'yi de doğrudan ilgilendiriyordu. Bu MHK'yi Futbol Federasyonu getirdi. Serdar Tatlı gibi bir şahsı bu hakemlerin başına koydular. Saldılar çayıra, mevlam kayıra dediler.

        15

        ERMAN TOROĞLU

        Önce Ghezzal, sonra Gökhan hem kalecilerini kurtardı hem Beşiktaş'ı. Öyle bir maç oynandı ki iki yumurtadan biri kırılacaktı. Kırılan yumurta Erzurum oldu. Bundan sonra işleri çok zor. Erzurum'da sahada oynayanlar ile kulübede oturanları anlayamadım. Böyle maçları tecrübeli ve kariyerli futbolcular kazanır. Çünkü onlar oynarsa daha sahaya çıkarken rakibi rahatsız eder. Önce onları kullanacaksın, olmadı diğerlerini. Erzurum kalecisinin topu yerden geldi, plonjon yapmaya kalktı sektirdi. O da hata ama Ersin'in yaptığı daha büyük hata...

        16

        Karşıdan gelen top öyle tutulmaz. Eller topa topun üzerinden müdahale eder. Yani sekerse önüne düşer ama böyle tutarsan içeri alırsın. Hakem için zor maç olmadı. Cenk'in pozisyonunda top göğsünden sekiyor mu yoksa koluna mı geliyor? Çözmek çok zor. Ama geçmişte şunu gördüm: Naklen yayındakiler ile VAR'a gelenler maalesef farklı. Bu açıdan ahkam kesmek zor. Bunu bilerek mi yapıyorlar yoksa tesadüf mü yoksa acemilik mi? Bazı şeyleri düşünmek istemiyorum. Çünkü yayını çekenle geçmişte çalıştım. Amatör bir arkadaş değildir.

        17

        FEYYAZ UÇAR

        Beşiktaş için bence yine de 'Şampi' denmez. İhtiyatlı olmak lazım, Galatasaray derbisi de var, erken havaya girmek gaflettir. Galatasaray maçından önce kimse şampiyonum diyemez. Zor bir maçtı, ilk yarıda kalecilerin hataları ile karşılıklı birer gol var. 2. yarıda iki takım da kazanma adına pozisyonlara girdi, değerlendiren Beşiktaş oldu. Ghezzal, oynadığı ve oynamadığı zamanlarda takım için ne kadar değerli olduğunu gösteriyor, bugün de bir asisti var ve 3. golde müthiş 2 kişiyi geçerek kalecinin uzanamayacağı köşeye vurması çok değerli.

        18

        Beşiktaş öyle ya da böyle kazanmasını biliyor. Yetenekli ayaklarıyla, mücadelesiyle, birbirine destek vermesiyle... Bütün Beşiktaşlı oyuncular topu tekrar kazanma adına iyi işler yapıyorlar. Aboubakar'ın da gelişiyle, Aboubakarlı topa daha iyi sahip olan, daha kolay pozisyona giren bir takım olacak. Josef çok değerli, Beşiktaş'a nefes aldıran, dinlendiren, göbeği kapatabilen bir oyuncu. Cenk Tosun sezonu kapattı ama inşallah Milli Takım'a yetişir ve görevini yerine getirir kardeşimiz. Geçmiş olsun.

        19

        NİHAT KAHVECİ

        Beşiktaş oyun olarak beklenti altında kaldı ama o kadar kaliteli ayakları var ki, 4 gol attı, 3'ü birbirinden güzel. Larin'inki örümcek ağları, Gökhan Töre'nin attığı çalımlar, uzak köşeye vuruşu çok güzeldi ama Ghezzal'ın golü, çalımları ve çıkardığı şut bence gecenin en güzel golüydü. Beşiktaş beklenti altında kaldı. Bazen kolay kazanmayı sevmiyor, taraftar adrenalin yaşasın istiyor.

        20

        1-0, 1-1, 2-2... Beşiktaş taraftarları maç gidiyor mu derken, Cenk'in eline çarptı mı, çarpmadı mı, neden VAR'a gidilmedi falan o başka konu. Ghezzal'ın muhteşen golü, çilingir diyoruz, muhteşem bir performans. Bir Gençlerbirliği, içeride Alanyaspor'a attığı gol, Erzurum'a attığı gol, Ghezzal kötü gol atmıyor. Onun güzel sol ayağına bu güzel goller yakışıyor."

        21

        TÜMER METİN

        Cenk'in sakatlığı herkesin kelimelerine ket vuruyor. Önemli bir virajı döndü Beşiktaş. Çok rahat olabilecek bir maç, Ersin'in hatası sonrasında zorlaşmaya başladı. Erzurumspor'un 2. yarıda bulduğu pozisyonlar var, iyi oynadığı bölümde 4-5 pozisyonu var. Beşiktaş kalitesiyle kazandı. Eksikleri var ama isteği çok. Beşiktaş'ta giren, çıkan herkes takıma ve skora yardımcı oldu. Kaliteli ayaklarıyla çözdü ve bir önemli virajı döndü Beşiktaş.