Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarlarından Galatasaray değerlendirmesi - Galatasaray Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Muslera’nın özellikle son dönemlerde hatalı yediği çok golü gördüm de, Larin golündeki gibi, havayı dövdüğüne ilk defa tanık oldum. Muslera’nın kariyeri yediği bu gole isyan etmiş olmalı... Galatasaray’da Kerem’i ayırıp bir tarafa koyuyorum. Takımda gençlik var, dinamizm var ama oyuna ağırlığını koyacak, maçın kaderini etkileyecek, suyun akışını değiştirecek bir oyuncu yok. Bu gençler buraya kadar, bundan daha fazlası olur mu, görüntü “olmaz” diyor.

        2

        UĞUR MELEKE: Futbolda yüzyıllık bir gelenek vardır; genelde korner savunulurken oyuncu değişiklikleri bekletilir. Eşleşmelerde bir kafa karışıklığı yaşanmasın diye... Pjanic-Necip-larin’in yarattığı korner golünde bir kafa karışıklığı yaşandı mı bilmiyorum. Ama şunu biliyorum: G.Saray benzer bir korner organizasyonu fırsatını Marsilya’ya da vermişti. Saliba, G.Saray’ın savunduğu alanın dışına koşmuş ve kafası üst direkten dönmüştü.

        3

        OSMAN ŞENHER: Futbolda tabii ki hatalar var. Fakat derbide böyle hatalar yapılmaz. Artık Diagne niye oynamıyor diye eleştirmeyeceğim. Ne kadar ağırlaşmış... Necip’e olsun, Vida’ya olsun baskı yapamadı, kaleye tek şut atamadı. Rakip bile eksiltemedi. Galatasaray taraftarı da Diagne’nin peşini bıraksın. Halil ile Mustafa var. Sonuçta yazık oldu Galatasaray’a... En azından bir puan alabilirlerdi.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray bir türlü kabuğundan çıkamadı. Pozisyon vermek istemediler, bu tamam ama hücumda da Galatasaray'ın bir şey yapması gerekirdi. Maçın kilit iki ismine bakıyorsun, iki kaleci neticeye tesir etti. Nasıl? Muslera havayı dövdü, boşta kalan Larin golü attı. Mohamed penaltı attı, Ersin kurtardı. Yani iki kaleci maça yüzde 100 tesir etti. Aslında penaltı kurtarılmaz, penaltı kaçırılır. Tamam da sen göstere göstere ayağının içini Ersin'e gösterirsen o da çıkarır.

        5

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş'ın ikinci golünden önce Batshuayi'nin Nelsson'un göğsüne bir yumruğu var. Kırmızı kart olup olmayacağı tartışılır ama o faul çalınmıyor, korner oluyor, oradan da gol yeniyor.

        6

        En son kritik pozisyon ise Vida'ya çalınan penaltı. İlk bakışta Vida destek kolunun üzerine çarpıyor gibi görünse de Vida bence topu engellemek için kolunu biraz uzatıveriyor, karar doğru.

        7

        GÜNTEKİN ONAY: Kabul etmek gerekir ki iki takımın orta saha oyuncuları arasında çok büyük kalite farkı var. Bu da net bir şekilde dün sahaya yansıdı. Oyunun hiçbir bölümünde Beşiktaş karşısında dengeyi bulamayan Galatasaray, tüm bu olumsuz görüntüsüne rağmen Dolmabahçe’de bir gol buldu, bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ancak sarı kırmızılıların dünkü derbideki pasif futbolu kesinlikle galibiyete yetmezdi. Fatih Terim’in takımı sadece son 7-8 dakikada Beşiktaş karşısında beraberlik için baskı oluşturabildi.

        8

        BÜLENT TİMURLENK: Galatasaray orta sahası çıkmakta zorlanırken Kerem Aktürkoğlu'nun çabalarıyla topu taşımaya çalışıyorlardı. Son günlerde çok benzer maçlar izliyoruz. Beşiktaş yine yakaladıklarını atamayıp, Cicaldau imzalı golü kalesinde gördü. Golün ardından Morutan pozisyonu değerlendirse Sporting maçının bir benzeri olacaktı ki kafa golüyle Larin beraberliği getirdi.

        9

        Beşiktaş'ın orta saha ve hücum hattı Galatasaray'dan daha kaliteli. Galatasaray'ın yine standardın altına düşmeyen takım defansı ikinci yarıda kornerden gelen gole yenik düştüğünde Fatih Terim 1-1'lik oyunda 4-4-2'ye dönmüş ama Beşiktaş'ın golü gelmişti. Mostafa Mohamed'in kaçırdığı penaltı elbette maçın kader anı. Beşiktaş'ın iştahlı ve taraftarın desteğiyle coşkulu oyunu derbide galibiyeti getirdi. Galatasaray'ın Taylan ve Berkan'lı orta sahası hücuma katkı verecek seviyede değil... O yüzden oyun planları bir tercih değil mecburiyet.

        10

        RIDVAN DİLMEN: Diagne, Beşiktaş'ın işini gördü. Necip ve Vida'yı çok zorlamadı. Cicaldau papatya falı gibi bir var, bir yok. Savunma oyuncularını da beğendim Galatasaray'ın. Diagne'yi duran toplarda üstünlük sağlamak ve ileride top tutsun diye oynattı ama takımı eksik oynattı. Halil Dervişoğlu, Beşiktaş savunmasını daha çok zorlardı. Sporting Lizbon'daki oyuncular gibi bir futbolcu.

        11

        VOLKAN DEMİREL: Birçok Galatasaray kadrosu gördüm ve onlara karşı oynadım ama bu kadro Galatasaray kadrosu gibi değil. Beşiktaş'ta 8-9 oyuncuyu gözünüz kapalı sayıyorsunuz. Ancak Galatasaray'da sayamıyorsunuz.

        12

        Galatasaraylılar da saymıyor. Galatasaray'da kaliteli oyuncu sorunu var. Net bir kadro göremiyorum, Galatasaray bunun sıkıntısını çekiyor. Gaziantep, Karagümrük ve Fenerbahçe ile oynayacaklar. Ne olur, ne biter bilemiyorsunuz. Galatasaray net kazanırsınız diyemiyorum.

        13
        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ