Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Hollanda Wesley Sneijder (2014 Dünya Kupası) Dünya Kupası Sneijder (Hollanda) - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Nereden nereye... Çok değil birkaç öy öncesine kadar Dünya Kupası’na gidip gitmeyeceği tartışılan Wesley Sneijder, bir anda Hollanda Milli Takımı’nın kilit isimlerinden biri haline geldi. Geçen sezonun son bölümünde ‘arap atı’ gibi açılan G.Saraylı yıldız, ilk iki maçında henüz golle tanışamadı ancak asistleri ve mücadeleci futboluyla ön plana çıktı. 30 yaşındaki futbolcunun bu performansı rakamlara da yansıdı.

        Sneijder, ‘Portakallar’ın Avustralya’yı 3-2 yendiği maçta takımının en çok koşan ismi oldu. 90 dakika boyunca 11.5 kilometre mesafe kateden Sneijder’ı, 11.3 km ile sağ bek Daryl Janmaat takip etti.

        ROBBEN’İ SOLLADI

        Bu arada Hollanda’nın bir diğer önemli kozu Arjen Robben’in, 5-1’lik İspanya zaferinde saatte 32 km hıza ulaşarak dünyanın en hızlı futbolcusu olma rekoru da yine 2014 Dünya Kupası’nda kırıldı. Hırvatistan’ın tecrübeli yıldızı Darijo Srna, Kamerun maçında 32.9 km hıza ulaşarak Robben’i sollamayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ