Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Skandal atama! Kasımpaşa - Galatasaray maçını Hüseyin Göçek yönetecek - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR

        Süper Lig’de 25. haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Ancak bir atama vardı ki, herkese ‘Yok artık’ dedirtti. Kasımpaşa-Galatasaray maçına Hüseyin Göçek görevlendirildi. Bu atama, iki ekibin ilk yarıda oynadığı maçı akıllara getirdi.

        31 Ekim’de Türk Telekom Arena’da oynanan maçta Kasımpaşa 1-0 öne geçmiş, ikinci yarıda Göçek önce Burak’ın ofsayttan attığı golü, ardından Chedjou’nun eliyle Umut’a asist yaptığı pozisyonu ‘es geçmiş’ ve Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Kasımpaşa Kulübü Başkanı Turgay Ciner, o maçın ardından ilk kez bir açıklama yapmış ve MHK’yı istifaya davet etmişti.

        ‘SAHA İÇİNDE EN AĞIR REAKSİYONU GÖRÜR’

        Dün de haftanın hakemlerinin duyurulmasının ardından TFF katlarında soğuk rüzgarlar esti. Hiçbir şeyden habersiz bir şekilde Göçek’i maça atayan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun bu kararı, spor dünyasını şoke ederken, TFF yönetimini bile şaşkına çevirdi.

        Bunun ardından derhal telefon trafiği başladı. Kasımpaşa Yönetimi’nin MHK’ya “Bu nasıl bir skandal. Böyle bir atamayı nasıl yaparsınız. Bu atamanın derhal değiştirilmesini istiyoruz” çıkışı geldi. Paşa’nın uyarısı sonrası durumdan haberdar olan MHK, “Ancak hakemleri kamuoyuna açıkladık. Bu noktadan sonra değişiklik yapamayız” cevabı geldi.

        Bunun üzerine en sert şekilde tavrını koyan Kasımpaşa Yönetimi, “Maçta en ufak bir hata gerçekleşirse saha içinde en ağır reaksiyonu göstereceğimizden emin olun” dedi.

        KASIMPAŞA KULÜBÜ BAŞKANI TURGAY CİNER NE DEMİŞTİ?

        “Zamanında Galatasaray forması giymiş bir adama Galasaray-Kasımpaşa maçında görev veren MHK’nın azıcık onurları varsa hemen istifa etmeleri gerekiyor. Maçı katleden ve kendi elleriyle 3 puanı Galatasaray’a hediye eden hakemler acaba hangi amaca hizmet ediyor.”

        O MAÇTA NE OLMUŞTU?

        53. dakikada Umut Bulut’un kafa pasına hareketlenen Burak Yılmaz, Galatasaray adına maçı 1-1’e getirmiş, Piero cihazı pozisyonun 20 cm. ofsayt olduğunu ortaya koymuştu.

        90+1’de de Chedjou’nun koluyla indirdiği topu tamamlayan Umut, G.Saray’ı 2-1 galibiyete taşımıştı.

        ÖKSÜZ: BUNA BİR ANLAM VEREMEDİK

        Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz, MHK’nın skandal kararına büyük tepki gösterdi. Öksüz, “MHK’nın atama yaparken daha dikkatli olması gerekirdi. İlk yarıdaki maçta aleyhimize verilen kararlar ortadayken Göçek’in böyle bir maça atanmasına anlam veremedik. İnşallah hakem değil, futbolun konuşulduğu bir maç olur” diye konuştu.

        TWITTER'DA TEPKİ: MHK BAŞKA DÜNYADA MI?

        * MHK başkan ve üyeleri başka dünyada mı yaşıyor? 40 tane Süper Lig hakemi arasından ikinci maça da nasıl olup Hüseyin Göçek’i atıyorlar?

        * Kasımpaşa-GS maçını hakem Hüseyin Göçek yönetecek. İlk yarıda ki maçı da o yönetmişti. Demek ki MHK başarılı bulmuş!

        * Ligin ilk yarısında GS-Kasımpaşa maçında GS’ye üç puanı hediye eden Hüseyin Göçek tekrar Kasımpaşa GS maçında!

        * Bu atama MHK’nın niyetinin ne olduğunu apaçık ortaya koyuyor!

        * Son 2 yılda oynanan 4 Galatasaray-Kasımpaşa mücadelesinin 3’ünü Hüseyin Göçek yönetmiş. Şimdi gel de kafandaki deli sorulara cevap bul!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ