Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Shakhtar Donetsk: 3 - Fenerbahçe: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        DEVLER LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... SHAKHTAR DONETSK - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Olmadı, olmadı Fenerbahçe... Sarı-lacivertli temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda 0-0'ın rövaşında Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek elendi. Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna ekibinin gollerini, 25. dakikada Gladkiy, 65. dakikada penaltıdan Srna ve 69. dakikada Teixeira kaydetti.

        Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira yaşanan tartışma sonucu 61. dakikada tribüne gönderildi. 90+2. dakikada ise Kjaer ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Sarı-Lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Robin van Persie sakatlığından dolayı 18 kişilik kadroda yer almadı.

        AVRUPA LİGİ PLAY-OFF TURUNA

        Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek elenen Fenerbahçe, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Sarı-lacivertliler burada da gruplara kalmak için play-off turunu geçmek zorunda. Shakhtar Donetsk ise Devler Ligi'nde gruplara kalamabilmek için play-off oynayacak.

        DEPLASMANDA GÜLMEK HARAM

        UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Shakhtar Donetsk'e yenilen Fenerbahçe’nin, Avrupa kupalarında

        deplasman karnesi çok da iyi değil... Tarihinde deplasmanda 97 Avrupa kupası maçına çıkan Sarı-Lacivertliler, bu maçların sadece 22’sinde galip gelebildi. Dış sahada 18 kez rakipleriyle yenişemeyen Fenerbahçe, 57 kez de sahadan üzgün ayrıldı.

        SHAKHTAR DONETSK: 3 - FENERBAHÇE: 0

        STAT: Lviv Arena

        HAKEMLER: Felix Zwayer, Guido Kleve, Florian Steuer (Almanya)

        SHAKHTAR DONETSK: Pyatov, Srna, Ordets (Dk. 84 Kucher), Rakitskiy, Shevchuk, Marlos (Dk. 86 Kovalenko), Stepanenko, Fred, Taison, Teixeira, Gladkiy (Dk. 82 Eduardo)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Mehmet Topal), Kjaer, Alves, Caner Erkin, De Souza, Meireles (Dk. 78 Alper Potuk), Nani (Dk. 88 Stoch), Sow, Diego, Fernandao

        GOLLER: Dk. 25 Gladkiy, 64 Srna (penaltıdan), Dk. 68 Teixeira (Shakhtar Donetsk)

        KIRMIZI KART: 90+2 Kjaer (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 18 Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Dk. 27 Şener Özbayraklı, Dk. 64 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

        MAÇTAN NOTLAR

        KJAER KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Fenerbahçe'nin Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, 90+2. dakikada oyundan atıldı.

        Maçın 84. dakikasında sarı kart gören Kjaer, son bölümde bir faul sonrası Alman hakem tarafından ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kjaer, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçında görev alamayacak.

        TÜRK GAZETECİLERE SÖZLÜ SATAŞMA

        Ukraynalı taraftarlar, basın tribünündeki Türk gazetecilere sataştı. Ukraynalı bazı taraftarların basın tribününde oturduğu gözlenirken, bu kişiler, özellikle Shakhtar Donetsk'in golleri ve Pereira'nın oyundan atılmasından sonra Türk basın mensuplarına sözlü sataşmada bulundu. Araya giren güvenlik görevlileri, gerginlik büyümeden basın tribünündeki taraftarları bu bölgeden aldı.

        HASRET 7 YILA ÇIKTI

        Fenerbahçe, "Devler Ligi" hasretini 7 yıla çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'e elenen sarı-lacivertliler, Avrupa'nın en üst düzey futbol organizasyonunda 2008-2009 sezonunun ardından süren hasretini devam ettirdi. Sarı-lacivertliler, bu sürede "Devler Ligi"ne katılabilmek için oynadığı 4 elemede de tur atlamayı başaramadı.

        GOL ORUCU 4 MAÇA ÇIKTI

        Sarı Kanaryalar Avrupa'daki gol orucunu 4 maça çıkardı. Ukrayna'da rakibine elenen Fenerbahçe, son 4 Avrupa kupası maçında da gol kaydedemedi. Ukrayna ekibine karşı iki maçta da skor üretemeyen sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına da gol atamayarak (3-0, 2-0) elenmişti.

        Fenerbahçe Avrupa'daki son golünü 6 Ağustos 2013 tarihinde, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında kaydetmişti. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki son golünü 2 yıl önce Pierre Webo atmıştı.

        DIŞ SAHADA 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı son 5 Avrupa kupası maçını kazanamadı. UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda, çeyrek finalde deplasmanda Lazio ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, yarı finalde ise Benfica'ya Portekiz'de 3-1 kaybetmişti.

        Bir sonraki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde dış sahalarda Avusturya'nın Salzburg takımıyla 1-1 berabere kalıp, İngiliz ekibi Arsenal'e 2-0 yenilen Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'e de kaybederek galibiyet hasretini 5 maça taşıdı.

        Fenerbahçe, son dış saha galibiyetini 7 Mart 2013 tarihinde elde etti. UEFA Avrupa Ligi 3. tur maçında Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nde Viktoria Plzen'i Pierre Webo'nun tek golüyle 1-0 yenmişti.

        UKRAYNA TAKIMLARINA KARŞI YİNE KAZANAMADI

        Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupalarında Ukrayna takımlarına karşı oynadığı maçlarda yine galip gelemedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le karşılaşan sarı-lacivertli takım, şimdiye kadar Ukrayna takımlarıyla yaptığı 6 maçtan galibiyet çıkaramadı.

        Bu maçlarda 3 beraberlik, 3 yenilgi alan Fenerbahçe, ilk kez 2006 yılında bir Ukrayna temsilcisiyle resmi maçta karşılaştı.

        11'DE 2 DEĞİŞİKLİK

        Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren ilk karşılaşmanın başlangıç kadrosunda iki değişiklik yaptı.

        Portekizli teknik adam, cezası biten Şener Özbayraklı'yı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sağ bekte oynatırken, sakatlıktan kurtulduktan sonra takımla sadece dün akşam çalışan Mehmet Topal'ın yerine ise daha hazır durumda Raul Meireles'e ilk 11'de şans verdi.

        Sarı-lacivertlilerde, kalede Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin şeklinde oluştu. Savunmanın önünde Josef de Souza ile Meireles'e forma veren Pereira, sağ kanatta Nani, sol kanatta ise Sow'u oynattı. Forvet arakasında Diego Ribas görev alırken, ileri uçta Jose Fernandao sahaya çıktı.

        Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği listede yer alan isimlerden, sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Van Persie'nin dışında, genç kaleci Erten Ersu, Michal Kadlec ve Hakan Çinemre 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

        Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Abdoulaye Ba, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk ve Miroslav Stoch yer aldı.

        ŞENER İLK KEZ FENERBAHÇE FORMASI GİYDİ

        Fenerbahçe'nin yeni transferi Şener Özbayraklı ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe forması giydi.

        Geçen sezon Bursaspor'la UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında kırmızı kart gördüğü için ilk müsabakada forma giyemeyen yeni transfer Şener Özbayraklı, Shakhtar Donest'le yapılan ilk maçta görev alamayarak cezasını doldurdu.

        İlk maçta Gökhan Gönül'ün sakatlığı Şener'in de cezası nedeniyle sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, sağ bekte oynamıştı.

        TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

        Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Lviv deplasmanında yalnız bırakmadı. Lviv Arena'da kendilerine ayrılan tribünün büyük bir bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Shakhtar Donetsk tribünlerinden de bilet aldı.

        Sarı-lacivertli taraftarlar formaları ve atkılarıyla, Shakhtar Donetsk taraftarlarının arasında takımlarını destekledi. Başta Galatasaray ve Beşiktaş formalı olmak üzere diğer Türk takımlarının formalarını giyen Türk taraftarlar da Fenerbahçe'ye destek verdi. Toplam 35 bin kapasiteli stata yaklaşık 30 bin futbolsever maçı takip etti.

        AZİZ YILDIRIM DA İZLEDİ

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı statta takip etti. Zorlu maçta takımı yalnız bırakmayarak Ukrayna'ya gelen Yıldırım, beraberindeki sarı-lacivertli yöneticilerle kendilerini ayrılan bölümde karşılaşmayı izledi.

        SHAKHTAR EVİNDEN UZAK

        Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yle yaptığı maçı kendi sahasında oynayamadı. Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırladı.

        Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaştı. Donetsk, Ukrayna'nın en doğusunda, Lviv ise en batısında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ