Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Riise: Gerrard iyi bir lider ama Totti bir tanrı - Futbol Haberleri

        John Arne Riise, Steven Gerrard'ın Liverpool'da çok büyük bir 'lider' olduğunu söylemekle birlikte, Francesco Totti'nin "bir tanrı gibi" olduğunun altını çiziyor

        Hem Liverpool hem de Roma formalarını terleten Norveçli oyuncu, Gerrard'a büyük saygı duyuyor fakat Totti'nin saha içinde ve saha dışında çok daha etkili bir figür olduğuna inanıyor.

        Kariyerini Fransa (Monaco), İngiltere (Liverpool ve Fulham), İtalya (Roma), Kıbrıs (APOEL) ve Hindistan'da (Delhi Dynamos) geçiren Riise için Totti'yle aynı soyunma odasını paylaşmak başka bir duygu olmuş.

        35 yaşındaki Norveçl Riise, Goal'e önemli açıklamalarda bulundu.

        2001 yılında Liverpool'a transfer oldun ama en iyi performansını yıllar sonra Rafael Benitez ile gösterdin ve birlikte Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadınız. Benitez döneminden kalan anıların neler? Sence Real Madrid'de haksız bir muamele mi gördü?

        Riise: Çok zor bir işe adım attığını biliyordu. Real Madrid'e gittiğinde onun adına çok sevindim çünkü kendisini çok severim. Real Madrid'le çok az maç kaybetmiş olmasına rağmen kovulmasına çok üzüldüm. Tabii oyun anlayışının Real Madrid'e uymamış olması da sonunu hazırlamış olabilir.

        2005'teki o efsane Şampiyonlar Ligi finalinden neleri hatırlıyorsun?

        Bundan daha büyük bir şey yok ve tam olarak ne başardığını, o görüntüleri tekrar tekrar izledikten sonra ancak kavrayabiliyorsun!

        Devreye 3-0 yenik girdikten sonra maçı 3-3'e getirip penaltılarla kazandınız. Soyunma odasında neler oldu? Bu geri dönüşe ne sebep oldu?

        Özel bir şey olmadı. Gerideydik. Benitez birkaç şeyi değiştirdi. Öncelikle Djimi Traore kenara gelecekti ama Steve Finnan sakattı. Dolayısıyla Rafa sistemi 3-5-2 yaptı. Sahaya çıkarken taraftarın "You'll Never Walk Alone" söylediğini duyduk. Bu bizi çok motive etti. Ben, Gerrard, Carragher... Üçümüz çok kızgındık ve takımı motive etmeye başladık. Geriye kalan tek şey erken bir gol bulmamızdı...

        Liverpool'u Jürgen Klopp çalıştırıyor. Sence bu iş için doğru kişi o mu?

        Liverpool, Klopp'u takımın başına geçirdiğinde çok mutlu oldum. Onun stili kulübe çok net bir şekilde uyuyor. Ne yazık ki kulüp son yıllarda kupalar için mücadele edemiyor.

        Francesco Totti, Roma için ne ifade ediyor?

        Diğer oyunculara haksızlık etmek istemem ama Francesco Totti bir tanrı gibi. Roma'ya imza atmadan önce onun hakkında çok şey biliyordum ama yine de takım arkadaşı olarak beni şaşırttı. Çok kibar, nazik, sürekli şakalar yapıyor ve yardımsever. İngilizce'si çok kötü olduğu için, tabii, iletişim kurmak biraz zordu. Ama bir maçtan önce otelde kapısı her zaman açıktır gidip kendisiyle konuşabilirsiniz.

        Liverpool'da kaptanın Gerrard idi, Roma'da ise Totti. İki efsaneyi karşılaşırır mısın?

        İkisi de lider tipte oyuncular ama Gerrard kaptanlığını sahada yaparken Totti'nin etkisi sadece saha içerisinde kalmıyor. Roma'yı sarıp sarmalayan her şeyde Totti var.

        (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ