Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Bayern Münih: 1 - Mainz 05: 2 - Futbol Haberleri

        Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun temposu ve kontrolü tamamen Bayern Münih'in elindeydi. Konuk ekip tek tük kontra ataklarla gol aradı. Bayern, Mainz kalesini ablukaya aldığı dakikalarda ise yine bir kontrayı kalesinde gördü.

        Donati'yi faul ile durduran Bayern savunması, duran topta Samperio'yu tutamadı ve 22 yaşındaki forvet 26. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golün ardından baskısını daha da artıran Münih temsilcisi ilk yarıda skoru değiştiremedi. Mainz 05 devreye 0-1 önde girdi.

        İkinci yarıda da oyun olarak üstünlüğünü koruyan Bayern Münih, uzun süreli baskının ardından aradığı golü de geç de olsa buldu. Arturo Vidal'in pasında kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıkta bir mesafede topla buluşan Arjen Robben, meşin yuvarlağı yine aynı mesafeden kaleye gönderdi. Kaleci Karius bu şutu kurtaramadı ve Hollandalı attığı gole ile maça 1-1'lik beraberliği getirdi.

        Ancak Bayern maçın sonlarına doğru büyük bir şok yaşadı. 86. dakikada Jhon Cordoba sahneye çıktı ve skoru 1-2 Mainz lehine getiren golü kaydetti. Bu gol karşılaşmanın da skorunu belirledi.

        Bu mağlubiyetle 62 puanda kalan Bayern, Dortmund'un da kazanmasıyla ezeli rakibi ile arasında puan farkını koruyamadı ve fark 5'e düştü. Mainz ise puanını 39'a çıkardı ve 5. sıradaki yerini korudu. Bayern Münih, bu sezon ilk defa Allianz Arena'da bir rakibine mağlup oldu.

        Bundesliga'da günün diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:

        Darmstadt: 0 - Borussia Dortmund: 2

        Monchengladbach: 4 - Stuttgart: 0

        Hertha Berlin: 2 - Eintracht Frankfurt: 0

        Hoffenheim: 2 - Augsburg: 1

        Bayer Leverkusen: 1 - Werder Bremen: 4

        Schalke: 3 - Hamburg: 2

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ