Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yapımı devam eden statlarda son durum - Futbol Haberleri
        1

        Son yıllarda birçok yeni stat Türkiye'ye kazandırılırken bu furyanın son halkası Vodafone Arena oldu.

        2

        Beşiktaş'ın stadının açılmasının ardından gözler yapımı devam eden diğer statlara çevrildi. İşte yapımında sona gelinen statlar:

        3

        Adana Stadyumu: Yapımı yüzde 45 seviyesinde olan stadın betonarme imalatları yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Çatının çelik imalatında ise çalışmalar yüzde 5 seviyesinde devam ediyor.

        7

        Diyarbakır Stadyumu: Yapımı yüzde 45 seviyesinde olan stadın betonarme imalatları ise yüzde 75 seviyesinde devam ediyor.

        8

        Çatı montajında da önemli aşamaların kaydedildiği stadın yeni sezona yetiştirilmesi için gerekli çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

        9

        Eskişehir Stadyumu: Yapımı yüzde 90 seviyesinde olan stat tamamlanma aşamasına geldi. Betonarme imalatları ve çelik çatısı bitirildi. Yüzde 70 seviyesinde olan dış cephe kaplamalarının tamamlanmasının ardından çim serme işlemine geçilecek. Aynı anda koltuk montajına da başlanacak.

        13

        Kocaeli Stadyumu: Yapımı yüzde 75 seviyesinde olan stadın Betonarme imalatları yüzde 95 seviyesinde devam ediyor.

        14

        Çelik çatı sisteminin yüzde 30 seviyesinde olduğu stadın 2016 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak.

        15

        Malatya Stadyumu: İnşaatı yüzde 60 seviyesindeyken müteahhit firmadan kaynaklı olarak yapımı fesh edilen stadın ikmal ihalesi, 2015 yılının Aralık ayında yapıldı. Bu yılın ilk aylarında yeni yer teslimi yapılarak hızlı bir şekilde yapımına devam edilen tesis yüzde 70 seviyesine getirildi. Betonarme imalatlarının tamamlandığı statta, çelik çatı ve dış cephe çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi.

        16

        Kısa süre içerisinde eksik imalatlarının tamamlanacağı stadın yeni sezona yetiştirilmesi için gerekli çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

        17

        Sakarya stadyumu: Yapımı yüzde 70 seviyesinde olan stadın Betonarme imalatları tamamlandı. Çelik çatı montajının bitirilme aşamasına geldiği statta çatı üstünün kapatılmasıyla birlikte koltuk montajı başlayacak.

        18

        Stadın 2016 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak.

        19

        Samsun Stadyumu: Yapımı yüzde 75 seviyesinde olan stadın Betonarme imalatları satış ünitelerinin olduğu bölümler, localar ve ince imalatların tamamı bitirildi. Çelik çatı sistemi de tamamlanan stadın yüzde 30 seviyesinde olan çatının kapanması ve dış cephe çalışmasının tamamlanmasından sonra çim serme işlemi ve koltuk montajı başlanacak.

        20

        Stadın 2016 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak.

        21

        Sivas Stadyumu: Betonarme ve çelik imalatları, dış cephe kaplaması, çatı imalatları, çim serme işlemleri ve ince imalatları koltuk montajının tamamı bitirildi.

        22

        Çevre düzenlemesi yüzde 50 seviyesinde devam eden stat 2016 yılı içerisinde tamamlanacak.

        23

        Trabzon Stadyumu: Yoğun ve titiz çalışmayla yapımına edilen stadın yapımına yüzde 70 seviyesinde devam ediliyor. Betonarme ve çatı imalatları, localar ve ince imalatlarının tamamlandığı statta, dış cephe membran sistemi çalışmaları başladı.

        24

        Stadın 2016 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ