Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat: Takımı ligde tutacağız - Futbol Haberleri

        Ümit Özat, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdikleri antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile zorlu bir maça çıkacaklarını ifade etti.

        Yabancı futbolcuların takıma katılmasıyla hazır bir şekilde maça çıkacaklarını kaydeden teknik direktör Özat, "Futbolculara 4 gün izin verdik. Onun dışında biliyorsunuz, Welliton ve Güven Varol cezalı. Gelecek oyuncular var. Yabancı oyuncuların bir an önce aramıza katılmasını bekliyoruz. Onlar katılınca az bir zamanımız kalıyor ama inşallah en hazır şekilde maça çıkacağımızı düşünüyorum." dedi.

        Futbolculara alacakları için cuma gününe kadar ödeme yapacaklarını aktaran Özat, ligin sonuna kadar onurlu bir mücadele vereceklerini kaydetti. Futbolcuların gereken özveriyi göstereceğine inandığını anlatan Özat, şöyle devam etti:

        "Hiç kimse küme düşen takımın hocası, futbolcusu olmak istemez. Ben buraya 5. hoca olarak geldim ama oyuncular 2 senedir burada. Biz geldiğimizde bu takımın 10 puanı vardı. Şu anda yarı maçlar bittiği halde fazlasını toplamış durumdayız. Dolayısıyla onların da bu mücadeleyi, bugüne kadar göstermiş oldukları özveriyi bundan sonra da göstereceklerine inanıyorum. İnşallah bu hafta içi gereken ödemeyi yaparsak sezon sonuna kadar bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yapabileceklerimiz artık bu. Bizim niyetimizi görmeleri önemli. Babamın dışında kimsenin elini öpmedim. Tabii el öpmekle ağız aşınmaz ama bu çocuklar için de gerekliyse onu da yaparım, bundan da gocunmam, çünkü bu çocuklar mücadeleyi veriyorlar."

        Özat, ligden düşmenin ayıp olmadığını, takımın düştüğü zaman yaşadıklarından ders alıp çok daha iyi şekilde yeniden Süper Lig'e çıkabileceğini sözlerine ekledi.

        "TAKIMI LİGDE TUTACAĞIZ"

        Kulübün basın sözcüsü Murat Altındere de son günlerde basına yansıyan mali krizle ilgili açıklama yaptı.

        Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Altındere, eski yönetim döneminden ağır bir borç yükü kaldığını, sorunu çözmek için bu hafta bazı girişimlerde bulunduklarını belirtti.

        Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan'ın şahsi katkısı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın destek sözüyle ciddi bir rahatlama yaşayacaklarını aktaran Altındere, "Futbolcuların sezon başından bu yana birikmiş 7-8 milyon lira alacaklarının en az yüzde 30 miktarına denk gelen 2-3 milyonluk bir ödemeyi yaparak sorunu çözeceğiz. Hep birlikte inşallah takımı ligde tutacağız." diye konuştu.

        ANTRENMAN

        Mersin İdmanyurdu, 27. hafta mücadelesinin hazırlıklarını sürdürdü.

        Kırmızı-lacivertliler, teknik direktör Özat yönetiminde dar alanda pas ve 5'e 2 top kapma çalışması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren antrenman çift kale maçla tamamladı.

        Antrenmana milli takımlarda bulunan kaleci Muammer Yıldırım ve Nakoulma ile ülkelerinden henüz dönmeyen Vederson, Tita, Khalili ve Welliton katılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ