Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Yılmaz Büyükaydın: "UEFA’dan olumsuz karar gelirse transferle ilgili sorun yaşayabiliriz" - Trabzonspor Haberleri

        Büyükaydın, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük maçların motivasyonunun her zaman farklı olduğunu belirtti.

        Fenerbahçe maçı öncesinde gerekenleri futbolcularla konuştuklarını anlatan Büyükaydın, "Artık bundan sonra onların ortaya koyacağı futbol ve mantık, gelecekle ilgili kariyerlerini belirleyecek. Fenerbahçe maçlarının önemini herkes biliyor. Fenerbahçe maçında elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

        Ligin 29. haftasında 3-1 yenildikleri Gençlerbirliği maçında Trabzonspor'a yakışmayan bir futbol ortaya konulduğunu ifade eden Büyükaydın, şunları kaydetti:

        "Hiç kimseyi tatmin etmeyen bir futboldu. İnsan futbol oynar ve mağlup olabilirsiniz. Ancak oynanan futbol yakışır bir şekilde olur. Trabzonspor’a yakışan bir futbol oynamadık. Fenerbahçe maçının Trabzon şehri ve taraftar için ne kadar önemli olduğunu futbolculara anlattık. Bundan sonra artık top onlarda, çıkacaklar mücadele edecekler. Kazanırsınız yada kaybedersiniz ama mücadele etmelisiniz ama hiçbir şey yapmadan mağlup olursanız bu kabul edilemez."

        "HAKEMİN MAÇI DOĞRU YÖNETECEĞİNE İNANIYORUM"

        Büyükaydın, Trabzonspor'un bu sezon hakem hatalarından dolayı 18 puan yitirdiğini iddia ederek şöyle konuştu:

        "Biz hakemlerin ortaya koyduğu tavırları doğru bulduğumuzda onlarla ilgili yorum yapmıyoruz ama haksız bir netice ortaya çıkıyorsa bunu eleştirmek veya bu konuda konuşmak bizim en doğal hakkımız. Çünkü bu yıl çok enteresan bir yıl oldu. Daha önce yapmış olduğumuz müsabakalarda hakem hatalarından bu takım 18 puanı ciddi derecede kaybetti. Bugünkü sıralamada nerelerde olabileceğimizi düşünün. Onun için hakemin doğru maç yöneteceğine inanıyorum. Bunu yapmasa da Bülent Yıldırım'ı kendi vicdanına bırakacağız."

        "BU EKONOMİK TABLODA CİDDİ ZORLANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

        Fenerbahçe maçının ardından gelecek sezonun planlamasını yapacaklarını vurgulayan Büyükaydın, takımda revizyona gidileceğini söyledi.

        Revizyonun kolay olmayacağına işaret eden Büyükaydın, "Rakamsal olarak çok ciddi kontratlar var. Bu oyunculardan yarın yollarımızı ayıracağımız insanlar olacak. Bu insanlar bizden aldığı rakamlarla nasıl bir yerlere gidecek bu tabii ki çok kolay gözükmüyor. Bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapılması gerekecek. Kulübün maddi durumu ortada. Bu ekonomik tabloda ciddi zorlanacağımızı düşünüyorum. Çünkü mevcut kontratlara sahip oyunculara kim talip olacak bilmiyorum. Bunun sıkıntısını devre arasında yaşadık. Bu paraları hiçbir kulüp vermedi" ifadelerini kullandı.

        "HAYALCİ OLMAMAK LAZIM"

        Bordo-mavili takımın kalabalık bir kadroya sahip olduğuna dikkati çeken Büyükaydın, 1461 Trabzon takımından ve altyapıdan profesyonel yapılan oyuncularla bu sayının 57'yi bulduğunu belirtti.

        Bu kadro içinde eleme yaparak iyi bir takım ortaya çıkarmak istediklerini anlatan Yılmaz Büyükaydın, şunları söyledi:

        "UEFA’dan bir karar gelecek. Oradan olumsuz bir karar gelirse transferle ilgili sorun yaşayabiliriz, inşallah gelmez. Gelmediği takdirde gerekli takviyeleri yapıp bir iki yıl içinde hedefe oynayacak bir takım oluştururuz. Hayalci olmamak lazım. Akşamdan sabaha geçmişte yapıldığı gibi bütün oyuncularını değiştir, yeniden bir takım kur, işte durum ortada. Biz geldiğimiz zaman bu oyuncuların hemen hemen hepsi buradaydı. Bu oyuncularla mücadele etmeye çalıştık ama istediğimiz sonuçları hiç alamadığımızı düşünüyorum. İnşallah iyi olacak ama çok ciddi ve kritik bir süreç bizi bekliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ