Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Ümit Özat: "Sezon sonunda burada olmayacağım" - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Eskişehirspor'a 2-1 yenilerek, ligde kalma şansını oldukça zora sokan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Ümit Özat, gelecek sezon takımın başında olmayacağını söyledi.

        Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yalan haber yaptıklarını iddia ettiği bazı gazetecilerden yakınarak, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

        Maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şeyin olmadığını ifade eden Özat, "Kalan dört maçta hedefimiz, skora bakmaksızın oynatabileceğimiz kadar genç oyuncuları oynatıp, seneye bu ekonomik sıkıntıda, bu takım kadrosunda yer alabilecek, hizmet edecek oyuncuları çıkarabilmek." dedi.

        İki bireysel hata nedeniyle kalelerinde gol gördüklerini belirten Özat, "Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. 60. dakikaya kadar iyi mücadele oldu, çocuklar iyi oynadı. Kalan maçlarda da oyuncular yetiştirip, onları Türk futboluna kazandırırsak ne mutlu bize." diye konuştu.

        Takımın as kalecisi Muammer Zülfikar Yıldırım'ın bu maçta forma bulamamasına değinen Özat, gelecek sezonu düşünerek yedek kaleci Nihat Şahin'i oynattığını anlattı.

        Ümit Özat, bir gazetecenin, "Gelecek sezon için planlar yapıyorsunuz, takımda kalacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

        "Plan yapmıyorum. Gelecek sezonda burada hangi şartlar olursa olsun, çok net söylemeyeyim ama olmayacağımı bundan önce de ifade ettim. Şehirdeki yalanlardan çok bıktım. Bu kadar yalanla, iftiralarla dolu bir yer. Herkesin hatası var ama özellikle siz de meslektaşlarınızı uyarmalısınız. Gazeteci olmak demek dokunulmaz olmak demek değildir. Basın özgürlüğü demek iftira atmak, yalan haber yapmak değildir. İş o boyuta vardı ki bu insanlar öyle terbiyesizleşiyor ki eski çalıştığım yerde yaşadığım bir hastalığı bile fotomontaj yaparak tam sütun haber yapacak kadar ahlak dışı davranıyorlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ