Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Terim'den 21 kişi hakkında suç duyurusu! - Futbol Haberleri

        Hayati ARIGAN - Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya’ya 3-0 mağlup olmasının ardından sosyal medyada, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kızı Buse Terim Bahçekapılı ve damadı Volkan Bahçekapılı'ya yönelik sosyal medya üzerinden çok sayıda hakaret tweeti atıldı. Kamuoyunda tepki çeken ve sosyal medyada da “insanlığımızı kaybettik” şeklinde yorumlarla sağduyu çağrısı yapılan hakaretlerle ilgili olarak Terim’in avukatıRezan Epözdemir, savcılığa bu kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İki ayrı suç duyurusunda toplam 21 kişinin cezalandırılması istendi.

        CAYDIRICI CEZA VERİLSİN

        Avukat Epözdemer, şüpheliler hakkında ‘hakaret' suçundan emsal ve caydırıcı nitelikte bir ceza verilmesine talep etti.

        Epözdemir dilekçe du görüşlere yer verdi: "Eleştiri ve sevmemek bir hak ve tercihtir. Anca eleştiri sınırını aşarak bir kimsenin doğmamış torununa ve aile üyelerine karşı galiz küfürler etmek, nefret söylemi içeren ifadeler kullanmak en hafif deyimi ile ahlaksızlıktır. Bu muhatabında yarattığı manevi zararların telafisi imkansızdır. Ayrıca tüm bu sözler, gebe olan müvekkilin sağlığını da olumsuz etkilemiştir. Bu nedenle bu hakaretleri sarfeden şüphelilerin, hakaretlerin ağırlığı, müvekkillerin uğramış olduğu manevi yıkım ve olayın toplumda çektiği tepki de dikkate alınarak, emsal ve caydırıcı nitelikte cezalandırılması gerekir"

        ERİŞİME ENGEL KARARI

        Başvuru üzerine ayrıca İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de, hakaret mesajlarıyla ilgili Twitter, instagram ve Periscope' sosyal medya hesaplarına erişimin engellenmesine karar verdi.

        Erişimin engellenmesine ilişkin kararda, sosyal medya paylaşımlarında kişilik haklarının ihlal edildiği, küçük düşürücü ve ağır hakaretler içeren sözcüklerin bulunduğu, bu paylaşımlarının fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek nitelikte olduğu, eleştiri sınırlarını da aşarak kamuoyu nezdinde karalayıcı, aşağılayıcı ve toplumdaki güven duygusunu sarsıcı nitelikte zarar verme amaç ve kastı ile yazıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ