Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da Alp Yalman depremi sürüyor - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Galatasaray camiası dün şoke edici bir haberle sarsıldı. Duygun Yarsuvat’la başkanlık seçiminde rakip olan, daha sonra Dursun Özbek’in teklifi ile yıllar sonra yeniden kulüpte görev almayı kabul ederek, futbol şubesini yönetmek amacıyla Sportif A.Ş. yönetimine giren eski başkanlardan Alp Yalman istifa etti. Bu gelişme üzerine yoğun tepkiler gelirken, yöneticiler 76 yaşındaki eski başkanı ikna etmek için seferber oldu. Ancak tatilde olan Yalman’ın “Kesin kararımı verdim, bırakıyorum” dediği öğrenildi.

        İŞTE AYRILIĞIN NEDENLERİ

        Yalman’ın sadece 24 gün süren Sportif A.Ş.’deki görevini, başkan Dursun Özbek ve kardeşi Mehmet Özbek ile aralarındaki anlaşmazlıklar ve yönetim anlayışındaki farklılıklar nedeniyle bıraktığı öğrenildi.

        Yalman’ı istifaya götüren sebepler arasında ilk sıkıntının, yeni sezonda takımın başına getirilecek yeni hoca konusunda yaşandığı ortaya çıktı. Başkan Dursun Özbek’in Riekerink ile devam etme kararını kendisine danışmadan almasına şaşıran Yalman’ın, yeni bir hoca getirilmesini istediği ifade edildi. İkinci büyük anlaşmazlık ise yeni sezon yapılanması ve transfer konularında yaşandı.

        Yalman’ın, özellikle Romanya ve İspanya’dan bulduğu ve maliyeti düşük birkaç genç oyuncunun alınmasını istediği, ancak bu konularda da yönetim içinden destek görmeyince, yalnız kaldığı öğrenildi. Bu gelişmeler nedeniyle rahatsız olan Alp Yalman’ın, “İstediğim hiçbir şeyi yaptıramıyorum. Bırakıyorum” dediği bildirildi.

        TEPKİLER ARTINCA YALANLANDI

        Sarı-Kırmızılı taraftarların büyük tepkisini gören Özbek yönetimi geri adım atmak zorunda kaldı ve istifa haberlerini yalanladı.

        Resmi siteden yapılan açıklamada, “Alp Yalman’ın Sportif A.Ş. yönetiminden ayrıldığı yönündeki haberler asılsızdır. Bu ve benzeri spekülatif haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz” denildi. Ancak başkanın Alp Yalman’ı ikna etmeye çalıştığı ve resmi bir istifa yazısı kendilerine gelmediği için bu yalanlamayı yaptığı öğrenildi.

        Kararından dönmeye niyetli olmayan Alp Yalman’ın ise yarınki yönetim kurulu toplantısına istifa mektubunu yollayacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ