Avrupa'da yaz transfer döneminin kuşkusuz şampiyonu olan Juventus, Napoli'nin forveti Gonzalo Higuain için de girişimlere başladı.
Manchester United'ın Paul Pogba'yı kadrosuna katması halinde 100 milyon Euro'nun üzerinde bir parayı kasasına koyacak Torino temsilcisi, Napoli'de çok başarılı bir sezon geçiren yıldız golcü Higuain'i kadroya dahil edecek. Juventus, Arjantinli oyuncunun sözleşmesinde bulunan 94 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini kullanacak.
65 FUTBOLCU KADROYA KATILDI
Juventus'un sezon başında kadrosuna katılan futbolcu sayısı 65 oldu. Bu isimlerden 59'u, başka takımlarda kiralık olarak oynayan ve geri dönen futbolcular olurkan, Dani Alves ve Simone Ganz, bonservis bedeli olmadan takıma dahil edildi. Bayern Münih'ten Medhi Benatia, 3 milyon Euro'ya kiralanırken, Marion Lemina 9.5 milyon Euro'ya Marsilya'dan, Marko Pjaca 23 milyon Euro'ya Dinamo Zagreb'den, Miralem Pjanic de 32 milyon Euro'ya Roma'dan alındı. Yapılan transferler ve kiralıktan dönen oyuncuların toplam sayısı 65 oldu.
38 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRILDI
Kiralıktan dönen isimlerin çoğunu kadroda düşünmeyen Juventus, birçok futbolcuyu başka takımlara kiraladı. Yeni sezon öncesinde 65 futbolcu takıma dahil olurken, bu isimlerden 38'i başka takımlara kiralandı ya da sözleşmeleri feshedildi.
Alvaro Morata, sözleşmesindeki madde nedeniyle 30 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e geri dönerken, Magnusson 2.5 milyon Euro'ya Bristol City'ye, Marcel Büchel 1.2 milyon Euro karşılığında Empoli'ye transfer oldu.
Pescara'ya giden Fiorillo ve Leganes'e giden Gabriel için 1'er milyon Euro bonservis geliri elde eden Juventus, Simone Padoin'i Cagliari'ye 600 bin Euro'ya, Schiavone'yi de Cesena'ya 400 bin Euro'ya sattı. Zoran Josipovic, Carlo Ilari, Matteo Liviero, Jorge Martinez ve Marcelo Djalo, Juventus'tan bonservissiz şekilde ayrılan isimler oldu.
Lorenzo Benucci, Martin Caceres, Fausto Rossi ve Rubinho ile de yeni sözleşme imzalanmadı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Juan Cuadrado ise Chelsea'ye geri döndü.
Laurentiu Branescu, Albert Roussos, Christian Tavanti, Andres Tello, Anastasios Donis, Pol Garcia, Simone Ganz, Francesco Margiotta, Michele Cavion, Alberto Brignoli, Leonardo Spinazzola, Carlo Pinsoglio, Nicola Leali, Stefano Padovan, Gregorio Luperini, Vlad Marin, Mattia Vitale, Stefano Beltrame, Eric Lanini ve Luca Barlocco başka takımlara kiralandı.
Matteo Gerbaudo'nun takımdaki durumu ise belirsizliğini koruyor. Juventus yönetimi, bu oyuncuyu da kiralama ya da satış yoluyla takımdan gönderecek.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.