Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Galatasaray'da Lassana Diarra'nın alternatifi Obi Mikel! - Futbol Haberleri

        Transfer döneminin başından beri takıma iyi bir defansif orta saha takviyesi yapmak isteyen G.Saray yönetimi, Marsilya’nın kaptanı Lassana Diarra için şartları zorluyor. Fransız ekibinin bonservis bedeli talep etmediği 31 yaşındaki oyuncuyla prensip anlaşmasına varan Sarı-Kırmızılılar, Rusya’dan gelecek habere odaklandı.

        Lokomotiv Moskova’dan ayrılırken usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle UEFA’dan 10 milyon Euro ceza alan Diarra’nın eski kulübüyle yaptığı ‘indirim’ görüşmesinin neticesini bekleyen yönetim, olumsuz bir haber ihtimaline karşı da alternatif isimler üzerinde duruyor.

        Teknik direktörlük koltuğuna Antonio Conte’nin gelmesiyle Chelsea’nin yeni sezon planlamasında düşünülmeyen John Obi Mikel için nabız yoklayan Sarı-Kırmızılı kurmayların, Diarra olmazsa bu isme yöneleceği kaydedildi.

        KİRALIK GELEBİLİR

        İngiltere Premier Lig’de şampiyon olduktan sonra geçen sezonu 10. sırada tamamlayan Chelsea’de 31 maça çıkan Nijeryalı ön libero, bu sezon Maviler’in kadrosunda düşünülmüyor. Kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 11 milyon Euro olan 29 yaşındaki yıldızı bonservisiyle alması mümkün olmayan Özbek yönetiminin ise, oyuncuyu kiralamak istediği ifade edildi.

        Transfer döneminin sonlarına gelindiği için istediği miktara Mikel’i satamayacağını düşünen Chelsea yönetiminin de başarılı oyuncuyu kiralamaya sıcak bakabileceği bildirildi.

        OLİMPİYATLARDA BRONZ MADALYA KAZANDI

        Nijerya Milli Takımı’yla Rio Olimpiyatları’nda yer alan John Obi Mikel, takım kapanı olarak sahadaydı... Turnuvanın yarı finalinde son Dünya Kupası şampiyonu Almanya’ya elenerek Honduras’la bronz madalya için karşılaşan Afrika temsilcisi, rakibini 3-2 mağlup ederek madalya takma başarısı gösterdi.

        ADINI DEĞİŞTİRDİ

        Gerçek ismi John Michael Nchekwube Obinna olan Nijeryalı futbolcu geçtiğimiz günlerde mahkemeye başvurarak ismini değiştirdi. Ülkesinin U17 Milli Takımı’yla Dünya Kupası’na katılırken adı yanlışlıkla John Obi Mikel olarak yazılan ve bu isimle tanınan yıldız oyuncu, ünlendiği adını resmiyete dökmüştü.

        HABERTÜRK SPOR / Erhan TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ