Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım'dan Pereira ve Advocaat açıklaması - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV'de katıldığı programda Vitor Pereira ile yaşanan ayrılık sürecini ve Advocaat ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı.

        İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

        "Geçen sene iyi transferler yaptık, bir CEO getirdik ve antrenöre karışmadan, böyle başladık. Capello ile, Klopp ile, Bielsa ile görüşmeler yaptık ve anlaşamadık. Sonra kendisi bir antrenör buldu ve 2 yıl anlaştık. Terraneo, Pereira'yı buldu getirdi. Biz ismini daha önce duymamıştık. Kefil oldu ve 2 sezon anlaşma imzaladık. Pereira bilime inanmıyordu, oyuncuların maç oynadıkça başarılı olacağını iddia ediyordu biz tersini düşünüyorduk. Bazı aksaklıklar gördüğümüz için Terraneo'yu gönderdik. Başarısız olunca da sezon sonu Pereira ile konuştuk. Geçen seneki başarısızlığı anlattık. Bu sene tahammülümüz olmadığını anlattık. O da sizle aynı düşüncedeyim, 4-2-3-1'e göre bir transfer listesi verdi. Aatif'i istedi, aldık. Alamadıklarımız da oldu. Ama sonra duyduk ki aynı şekil devam ediyor. Basından duyduk 3-5-2 oynatacak diye. Çağırdık konuştuk... Nani'ye kadar zorlasaydık kalabilirdi. Ama gönderdi, gitsin dedi. Dedi ki '3-5-2'yi bir deneyeyim.' Dedim ki '3-5-2'yi Avrupa'da oynatma. Ligde dene.' 'Tamam' dedi ama böyle demesine rağmen Monaco maçında böyle oynadı ve elendik. Mukavelesinde bazı maddeler var. GPS kullanma şartı var. Soruyorum nasıl kullanılır, bilmiyorlar. Mukavelede ne yazıldıysa, şartlarını şey yaptık. Sonunda kendisi ayrılmış, gitmiş. Del Bosque vakası olmaz. Yok yok öyle bir şey."

        "BİR SAĞ AÇIK VE BİR OFANSİF ORTA SAHA ALABİLİRİZ. SOW DA GELMEK İSTİYOR"

        "3-5 tane antrenör adayımız vardı. Bazıları Türkiye'nin şartlarından dolayı gelmediler. İnsanların aileleri gelmek istemiyorlar. Sonra Dick ile konuştuk. Ben Dick diyeyim, siz Advocaat diye söyleyin. Onun da ailesi gelmek istemedi, rica, minnet getirdik. Dick'in alacağı ücret de Pereira'dan az. 1,5 ay önce yapılan ölçümlerle, 1,5 ay sonra yapılan ölçümler hemen hemen aynı. İnsan yürüse yüksek çıkar. Hoca hiçbir şey istemiyor. Çok mütevazi bir insan. Kulübün maddi imkanları neyse diyor. Ben de kulübün şartlarını düşünme, biz bunu aşarız dedim. Sağ açığa bir oyuncu istiyor. Bir ofansif orta saha alabilirsiniz iyi olur dedi. Alamazsanız da problem yok dedi. Ofansif orta saha için, olmuyorsa da sorun değil dedi. Moussa Sow olduğu yerde mutlu değil, gelmek istiyor. Ancak bir maaşını verebiliriz dedik. Kulübü müsaade ederse, olabilir."

        "Teknik direktör konusunda Aykut Kocaman düşünüldü. Sözleşmesi olduğundan gelmeyeceğini söyledi"

        Yıldırım, "Aykut Kocaman, ben varken gelemez demiştiniz" sorusuna, "Biz Fenerbahçe için neleri yuttuk. Bu sözümüzü de yutardık" diye cevap verdi.

        "Caner Erkin'in dönme ihtimali sıfır. Dönemez."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ