Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Baba başkan, oğulları asbaşkan ve teknik direktör - Futbol Haberleri

        Trabzon'un köklü kulüplerinden 94 yıllık Necmiatispor'da başkanlık görevini sürdüren Nihat Usta'nın bir oğlu asbaşkan, diğeri de teknik direktörlük yapıyor.

        Yarım asrı aşkın süredir kulüpte çeşitli görevler yapan mevcut başkan Nihat Usta'nın oğullarından Hakan Usta asbaşkanlık, Erhan Usta ise takımın teknik direktörlük görevini yürütüyor.

        Hakan Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının sağlık sorunları yaşadığı için son zamanlarda kulüp ile ilgilenemediğini kaydetti.

        Necmiatispor Kulübünün 1923 yılında kurulduğunu ifade eden Usta, Trabzon'un en köklü kulüplerinden biri olduklarını ve 2. Amatör Küme'de mücadele ettiklerini söyledi.

        Usta, babasının 50 yıldır kulüpte bir çok farklı görevler üstlendiğini belirterek, "Eski başkanımız rahmetli Selahattin Arman'ın da büyük hizmetleri vardır. Babam Nihat Usta bu kulüpte malzemecilik, futbolculuk, antrenörlük ve başkanlık yaparak 50 yıl hizmet vermiştir. Kulübünü hiçbir zaman çocuklarından ayırmamıştır." dedi.

        ERBAKAN ONURSAL BAŞKAN

        Hakan Usta, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Necmiatispor'un onursal başkanı olduğunu da vurguladı.

        Trabzon'un bir spor kenti olduğunu ifade eden asbaşkan Usta, kulüplerinin sadece bir futbol takımı olmadığını, Türkiye'de çıkarılan ilk spor dergilerinden birinin kulüpleri tarafından yayımlandığını da dile getirdi.

        Necmiatispor takımının bu sezon play-off'u garantilediğini aktaran Usta, "Bu yıl futbol takımı olarak şampiyon olmayı hedefliyoruz. Şampiyon olursak hasta yatağında yatan başkanımız Nihat Usta'yı omuzlara alıp bu sevinci birlikte yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

        Usta, kulüp olarak idmanlarını rahatlıkla yapabilecekleri bir tesise de ihtiyaçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

        ERHAN USTA: "AİLE TAKIMIYIZ"

        Necmiatispor’un teknik direktörlüğünü yapan Erhan Usta ise Necmiatispor'un bir aile takımı olduğunu kaydetti.

        Usta, babasının başkan, ağabeyinin asbaşkan ve kendisinin de takımın hem yöneticisi hem de teknik direktörü olduğuna değinerek, "Aile takımıyız. Başkanımız yani babam Karadeniz'in hırçın dalgaları gibidir. Agresif bir yapısı vardır. Daha önceleri teknik direktör babamdı şimdi sıra bizde." değerlendirmesinde bulundu.

        Amaçlarının mazisi olan kulübe şampiyonluk yaşatmak olduğunu ifade eden Erhan Usta, bunu başarmak için çalıştıklarını belirtti.

        Trabzon'da 14 Mart 1923'te kurulan ve forma renkleri sarı-lacivert olan Necmiatispor Kulübü, 2. Amatör Küme'de mücadele ediyor.

        Necmiatispor Kulübü, futbol dışında bünyesinde, bilek güreşi, voleybol, boks, atletizm gibi çeşitli spor branşlarını da barındırıyor

        Spor kulübünde yaklaşık 200 lisanslı sporcu bulunuyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ