Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Arda Turan milli takımı bıraktı! - Futbol Haberleri

        Makedonya maçı sonrası uçakta gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdıktan sonra kadro dışı bırakılan Arda Turan, düzenlediği basın toplantısında, "Pişman mıyım? Değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi. Artık Milli Takıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Milli Takım kariyerimi sonlandırıyorum" ifadelerini kullandı.

        Milli Takım'ın Slovenya'da kamp yaptığı otelde konuşan Turan, "Buraya milli takım kaptanı olarak değil, vatandaş olarak katılıyorum. Milli takımın her kademesine hizmet etmiş, ülkesini seven, formaya aşık olan biri olarak konuşuyorum. Hayatım boyunca bana yapılanları unutmadım. Ama Milli takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Pişman mıyım? Değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi. Hocamla ve Federasyon başkanıyla konuşup kadrodan çıkmak istediğimi söyledim. Hayatta bir şey yaparsanız bunun bedelini ödersiniz. Ben de Milli Takım forması üzerindeyken hata yaptım. Milli Takıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Artık çekilme zamanım geldi. Milli Takım kariyerimi sonlandırıyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil de adamlığımı bırakırım" ifadelerini kullandı.

        • Arda Turan, Milli Takım'ı bırakarak doğru iş yapmış ama, Fatih Terim'in de milli takım teknik direktörü olarak o koltukta bulunmaması lazım

        OLAYIN GELİŞİMİ

        EURO 2016'da yaşanan prim tartışmalarının yansımaları Makedonya'da takım uçağına yansıdı. Özel maçta Makedonya ile golsüz berabere kalanMilli Takım kafilesi maçtan sonra Üsküp'ten, Trieste'ye geçtiği sırada uçak içinde son yıllarda eşine ender rastlanan büyük bir rezalet yaşandı.Milli Takım kaptanı Arda Turan,gazeteci ve spor yazarı Bilal Meşe'ye küfürler ederek boğazını sıktı ve darp etti.

        • O forma yeri geldiğinde susmayı ve haddini bilmeyi gerektirir, ahlak gerektirir. Sorumluluk ister, en önemlisi de adam olmak ister.

        DHA'nın haberine göre; Milli Takım futbolcuları ile birlikte kafilede yer alan VIP yolcular ve basın mensuplarının bagajlarını üst dolaplara yerleştirdiği sırada; Arda Turan cam kenarında oturan ve kemeri bağlı Bilal Meşe'nin yanına geldi ve "Senin...ana....avradını...kızlarını...çoluğunu...çocuğunu...s..." şeklinde ağır küfürler ederek saldırdığı gözlendi.

        Meşe'nin boğazına sarılan ve sıkmaya çalışan Arda Turan'ın bu hareketine Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahele etti ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe'ye yüklenerek, "Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun" diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldılar.

        Arda Turan, uçağın arka bölümüne giderken tüm gazeteci ve basın mensuplarına sinkaflı ifadeler kullandı. İkili arasındaki kavgayı durdurmak için yakınkoltuklarda oturanlar müdahale etti. Ciddi bir arbede yaşanan olayda Arda zor sakinleştirildi.

        ARDA TURAN'DAN AĞIR KÜFÜRLER

        Öte yandan Fanatik'in haberine göre; Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı.Arda'nın olay sırasında söylediği sözler sözler şöyle:

        "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi."

        "Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"

        "Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim!"

        REKLAM

        "Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."

        FATİH TERİM VE VIP YOLCULAR ÖNDEYDİ

        Uçak yerleşiminde öndeki 1 ve 4'üncü sıralarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih terim ve VIP yolcular, 6-7 ve 8'inci sıralarda ise medya mensupları oturmaktaydı. Olayın olduğu sıralarda, Arda Turan'ın birden saldırıyı gerçekleştirmesiyle herkes neye uğradığını şaşırdı. Ön sırada bulunanların ise hadiseye müdahale etmediği de bir başka şaşkınlık yaratan durumdu.

        • Ben Arda adına Bilal ağabeyden özür dilerim. Ama Arda Turan adamlığıyla benim gönlümde bir kahraman. Arda, Allah'ın izniyle Milli Takım'da tekrar oynayacak, oynamalı.

        CANER ERKİN'DEN ARDA TURAN'A DESTEK

        Arda Turan, Bilal Meşe’ye çıkışıp saldırmaya kalkınca araya birçok isim girmeye kalktı. Futbol Arena'nın haberine göre Arda Turan, kendisini sakinleştirmeye çalışan herkese tepki gösterdi. Basın mensuplarına, “Çekin ellerinizi” diye bağıran Arda’yı uzaklaştırmaya çalışırken bir gazeteci “Arda burası, bunları konuşmanın yeri değil” dedi. İşte bu sırada Arda’nın yanında bulunan ama onu uzaklaştırmak adına çaba göstermeyen Caner Erkin, “Yok, yok. Burası tam da yeri” diyerek fitili de bu sözleri ile ateşleyip Arda’nın bu çıkışını adeta destekledi.

        HERKES BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAREKET ETTİ

        Olaydan sonra Makedonya’dan Kosova’ya iniş yapan A Milli Futbol Takımı’nda oyuncular hiçbir şey yaşanmamış gibi davrandı. Uçak iniş yaptığında ise Arda Turan takım arkadaşlarına Bilal Meşe için, "Hak etti. o.ç" şeklinde konuştu.

        ARDA TURAN INSTAGRAM'DA OLAY DOĞRULADI

        Arda Turan, Bilal Meşe'ye saldırdıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Uçağın içinde yaşanan bu olayın ardından Arda Turan gece geç saatlerde instagram'a şöyle bir yazı koydu:

        "ONLARI UNUTMAYACAĞIM DEMİŞTİM !.."

        (Savunma amaçlı değil; bilgilendirme amaçlıdır..)#tbt Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri göreceksiniz...Eleştiriler, kınamalar, köşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek planları ve devamı...DEMİŞTİM!!! Islıklandıktan sonraki röportajımda olanları unutmayacağım diye (Euro 2016)...Dün ilk defa milli takım uçağında gördüm o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi? Biz ülkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf söyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler. Merak etmeyin 3-5 kişiler...Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye...Neden? Çünkü düzen böyle gazeteciler ya gazetecilik aylar geçince unutuluyor ya...Çocukları, gençleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar...Yok öyle insanın, karekterine, ailesine değerlerine laf atmak...Unutmayanı da var bunun! Benim futbolculuğumu eleştiren gazetecilere teşekkür etmişliğim vardır haklısınız diye...Çünkü bu meslek olabilir...Ama aileme, değerlerime saldırmak olmaz; gücüm yettiğince de buna izin vermiyeceğim...Dün yaptığım doğru muydu? Bilmem! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş çeviren olacağıma, yüzüne, bağırarak, saldırarak cevap beklerim...Belki doğru değil ama dürüstçe, onurlu, şerefli bir davranış...Ha cevap aldım mı? YOK! Kıvırmaca...(klasik) Aylarca sayfa doldurdu ama karşımda iki kelime yok. Gerçi yarın konuşurlar, arkamdan! Bu fotoğrafta gördüğünüz çocuk hayatta iyi veya kötü ne yaptıysa bedelini ödedi; öder de..Allah'tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi.. Hesabı da kimseye vermez...Arda Turan yola çıkarken İYİ FUTBOLCU, STAR, vs. olmak için ÇIKMADI... Şerefli, onurlu bir adam olmak için, ailesine sevdiklerine sahip olmak için ÇIKTI...Her kim şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah'ın bana verdikleriyle, gücüm yettiğince karşılığını alır...İyi geceler.

        https://www.instagram.com/p/BU-0ow2hVoE/?taken-by=ardaturan&hl=tr

        BİLAL MEŞE YAŞADIKLARINI ANLATTI

        Milli Takım kafilesi ile gazetecileri taşıyan ve Üsküp'ten Trieste'ye giden uçakta, Ay-Yıldızlı Takım'ın Kaptanı Arda Turan tarafından fiziksel saldıraya uğrayan; boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını DHA'ya anlattı:

        "Uçağa bindik. 12-A'da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda 'Bilal Meşeeee' diyen bağıran Arda'yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın a...k... ulan" diye bağırarak yüzünde garip bir ifade gördüğüm Milli Takım'ın kaptanı ile karşı karşıya kalmıştım. Şoktaydım. O hala ana-avrat, din-iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce foto muhabirimiz Vedat Danacı geldi. 'Ne yapıyorsun Arda' deyip onu sakinleştirmeye çalıştı."

        "Bu arada salladığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken Milli Takım Antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti.Bir de koruma vardı, onu sakinleştirmeye çalışan. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta 'Sen kim oluyorsun oğlum' gibisinden laflar etti.Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahale etmedim.Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi; yoksa bu durumda daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu."

        Bilal Meşe, olayın şokundan hala kurtulamadığını, 40 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek şöyle konuştu:

        "Şu anda İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum. Kalsam da Milli takım antrenmanlarına katılmayacağım zaten. Medya kuruluşlarındaki diğer arkadaşlarım da bir karar almak üzere olduklarını söylediler."

        "KÜFÜRLER SAVURDUĞU İNSANLAR YILDIRIM DEMİRÖREN VE FATİH TERİM"

        "Arda'nın bana 'Seni bu uçağa alanın...' diyerek ağza alınmayacak küfürler savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim. Sabah erkenden gazete patronum Sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi." Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım."

        REKLAM

        HABERTÜRK OTORİTELERE SORDU

        FOTO MUHABİRİ VEDAT DANACI (Milli Takım uçağında bulunan foto muhabirimiz):

        "Yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyorum. Mesleğim icabı bazı olaylarla karşı karşıya kalmıştım ama hayatımda ilk defa bir futbolcunun bir milli takım kaptanının bu kadar küfür, taciz ettiğini, bu kadar saldırmaya çalıştığına şahit olmamıştım. Arda Turan'ı da Bilal Meşe'yi de çok iyi tanırım. Arda'nın aileden, namustan, şereften bahsederken bu kadar sinkaflı küfür etmesi inanılır gibi değildi, hayret içerisinde bıraktı.O uçaktan olan ve milli takımla ilk kez seyehat eden arkadaşlarımızın 'keşke gelmeseydik' dediklerini duydum. Gören herkes şoke oldu."

        SERDAR ALİ ÇELİKLER:

        "Başkanı Yıldırım Demirören, hocası Fatih Terim, kalecisi Volkan Babacan, kaptanı Arda olan Milli Takım, benim milli takımım değildir.Ülkede benim gibi düşünen çok insan olduğunu zannediyorum. Ben de onların sesi olayım. Ne halleri varsa görsünler.Arda Turan, Milli Takım'ı bırakarak doğru iş yapmış ama, Fatih Terim'in de milli takım teknik direktörü olarak o koltukta bulunmaması lazım."

        MERİÇ MÜLDÜR:

        "Gazetecilere saldırının hak görüldüğü futbol dünyasında, eylemi gerçekleştiren kişinin hem de Milli Takım'ın kaptanı olması Türk futbolunun ve Türkiye Futbol Federasyonun utancıdır. Milli Takım oyuncusu olmak zordur. Bir ülkeyi temsil etmek zordur. Bunun için şan-şöhret gerekmez, paranın hükmü yoktur. Bu uğurda ünlü olmanın esamesi okunmaz.O forma yeri geldiğinde susmayı ve haddini bilmeyi gerektirir, ahlak gerektirir. Sorumluluk ister, en önemlisi de adam olmak ister."

        REKLAM

        ATİLLA TÜRKER:

        "Arda için utanç verici bir olay. Bu utancı ömür boyu yaşayacak. Aklım bir türlü almıyor, nasıl saldırır, nasıl böyle sözleri söyler. Nasıl bir ruh haline girmişse artık, her türlü terbiyesizliği yapmış. Öyle ki, Bilal Meşe'yi çok yakından tanıdığım için biliyorum, Arda'ya her zaman sahip çıktı, hep destek verdi. Aralarından da su sızmazdı. Ama ne yazık ki, Arda, babası yaşındaki meslektaşımıza, dostumuza, duayen ağabeyimize bu terbiyesizliği yaptı. Neyse ki kadro dışı bırakıldı.Bir daha milli takıma alınır mı, sanmıyorum. Artık alınmaması gerekiyor. Ayıbın da, terbiyesizliğin de saygısızlığında bir ölçüsü var."

        MEHMET DEMİRKOL: OTELE BİLE ALINMAMALIYDI

        Mehmet Demirkol NTV Spor'daki Spor Servisi Programı'nda Arda Turan ile gazeteci Bilal Meşe arasında yaşananları değerlendirdi:

        “Arda, sen bunu nasıl yaparsın. Hayatta bekleyeceğim en son insan. En sonuncusu… Nasıl olur aklım almıyor... Ben yaparım, o yapmaz. Üstüne bir de yazı yazıyor. Bir de fotoğraf koyuyor. Benim bildiğim Arda Barcelona’nın oyuncusu. Ama neden? Çünkü Galatasaraylılardan destek almak istiyor. Bilal Meşe bu işin peşini bırakmamalı. Bilal Abi bu mesleğin duayeni. Bütün gençlere örnek olacak ve peşini bırakmayacak. Çünkü Arda bırakmıyor demek ki."

        "Aslında Arda orada Bilal Meşe’ye saldırmıyor. Burada Yıldırım Demirören’e Fatih Terim’e saldırıyor. İş şahsileşti artık. Normalde orada Arda otele bile alınmaması gerekirdi. Arda da bunu biliyor aslında o da öyle düşünüyor. Normalde bunu yapan biri kadro dışı bırakılır bir daha milli takıma çağrılmaz. Kendisine küfür edildiği için tepki göteren Volkan Demirel o günden beri milli takıma çağrılmıyor."

        "Bu işin asıl sorumlularından biri biz soru sordukça ‘Onlar baba-oğul, abi-kardeş hallederlen’ diyen bazı mesleki büyüklerimiz. Siz böyle iyi niyetli olacaksanız gidin cami imamı olun. İnsanları barıştırın. Ne oldu Şansal Büyüka, ne oldu? Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir."

        TSYD'DEN ARDA TURAN'A KINAMA

        Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), A Milli Futbol Takımı'nın Arda Turan'ı, spor yazarı Bilal Meşe'ye saldırısı nedeniyle kınadı.

        TSYD'den yapılan açıklamada, Arda'nın takım uçağında Bilal Meşe'ye yaptığı fiziki ve sözlü saldırının kabul edilemez olduğunu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

        "A Milli Futbol Takımımızı taşıyan uçakta takım kaptanı Arda Turan’ın, spor yazarı ve derneğimiz üyesi Bilal Meşe’ye fiziki ve sözlü saldırısı, her ne sebeple olursa olsun asla kabul edilemez. Bu saldırının milli takımımızın kaptanı tarafından gerçekleştirilmiş olması olayın vahametini katlayarak artırmaktadır. Ülkemizde spor gazeteciliğinin uzun yıllardır onurlu temsilcilerinden biri olarak çalışan Bilal Meşe'ye yapılan bu saldırıyı, tüm üyelerimize ve Türk basınına yapılmış kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz. TSYD olarak her platformda spor gazetecilerinin haklarını korumaya ve onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi bildirir, değerli gazeteci Bilal Meşe’ye geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ