Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu - Futbol Haberleri

        Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Yazıcı'nın tedavisinin, hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi'nde sürdüğünü belirtti. Tedavinin, solunum cihazıyla geçici kalp piline bağlı yürütüldüğü bilgisini veren Şener, "Yoğun bakımdaki kritik süreç devam ediyor" ifadesini kullandı.

        ŞAHİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

        AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursa Acıbadem Hastanesinde, Yazıcı'nın durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Şahin, başkanın bir an önce ayağa kalkıp, kulübün başına geçmesini dilediğini söyledi.

        Allah'tan ümit kesilmeyeceğini belirten Şahin, "İbrahim Yazıcı, Bursaspor'a çok büyük başarılar yaşattı. Bir dönem birlikte yönetimde yer aldığımız başkanımız, çok ağır bir rahatsızlık geçiriyor. Onun bir an önce ayağa kalkmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Daha önce de 3 kez, maçlardan sonra kalp krizi geçirmişti. En son Orduspor galibiyeti sonrası kalp krizi ile hastaneye kaldırıldı. Şu anda çok yoğun bir tedavi uygulanıyor, yoğun bakımda" diye konuştu.

        AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da dünden bu yana büyük üzüntü içinde olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "İnşallah bir an önce kendini toparlayıp sağlığına kavuşacağına inanıyoruz. Bütün Bursa'nın beklentisi, başkanın bu zorlu yarışı aşması. Bursaspor, onun döneminde şampiyonluklar yaşamış. Şehrin bulunduğu ortamı, başka bir aşamaya taşımış önemli bir insan. Çok seveni var, Türkiye çapında tanınan bir insan. İnşallah bu zorluğu da aşacak. Allah şifa versin. Ağabeyi ve kardeşleriyle görüştüm. Biz de durumu sürekli takip ediyoruz."

        Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da üzücü bir durumla karşı karşıya olduklarını dile getirerek, "Başkanı göremedim fakat ailesiyle görüşerek 'Geçmiş olsun' dileklerimi ilettim" dedi.

        Bu arada, Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, teknik menajer Süha Sidal, iş adamı Hüseyin Özdilek, eski kulüp başkanı ve büyükşehir belediye başkanlarından Erdoğan Bilenser, eski kulüp yöneticileri, futbolcular, iş adamları, Yazıcı'nın durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye geldi. İbrahim Yazıcı'nın tedavi gördüğü hastanede, taraftarlar ve basın mensuplarının bekleyişi sürüyor.

        "DUALARIMIZ ONUNLA"

        Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın rahatsızlanmasına ilişkin, "Dualarımız onunla. İnşallah iyi haber bekliyoruz" dedi. Bursa Acıbadem Hastanesinde, Yazıcı'nın durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sevenleri, akrabaları ve dostları olarak onun yanında bulunduklarını söyledi. Yazıcı'nın sağlık durumunu yakından takip ettiklerini anlatan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

        "Ne açıklama yapılacağını bilmiyorum. Allah'ın takdiri. Herkesin görmesine izin verilmiyor. Şu anda durumunun iyi olduğu söyleniyor. Doktorlar, hastaneye getirildikten sonra 48 saat geçmesinin önemli olduğunu söyledi. 48 saatlik süre dolmak üzere. Ondan sonra bir tepki vermesi bekleniyor."

        Bölükbaşı, bir gazetecinin, "Yazıcı'nın beyin ölümünün gerçekleştiği konusunda bilgi kirliliği var" demesi üzerine, bu iddianın doğru olmadığını bildirdi. Yazıcı'nın, sağlığına kavuşup ayağa kalkacağına inandığını dile getiren Bölükbaşı, "Dualarımız onunla. İnşallah iyi haber bekliyoruz" ifadesini kullandı.

        HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI

        Çok sayıda kişi, Yazıcı ailesine "geçmiş olsun" dileklerinde bulunmak üzere hastaneye geldi. Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Kulüp Genel Menajeri Süha Sidal, futbolcular Tuncay Şanlı, Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk, Musa Çağıran, Pablo Martin Batalla, eski Yardımcı Antrenör Mutlu Topçu, TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan, iş adamı Mustafa Çağlar, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sanatçı Metin Şentürk'ün de aralarında bulunduğu kişiler, aileye "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Basın mensupları ile bir grup taraftar ise hastane bahçesinde bekleyişlerini sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ