Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Yeni sezon öncesi üç büyük kulübün Divan Kurulu başkanları ilk kez Sportürk'te buluştu - Galatasaray Haberleri

        Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, HABERTÜRK TV'de Faik Çetiner'in sunduğu Sportürk programına katıldı... Üç büyük kulübün Divan Kurulu başkanları çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        İŞTE AÇIKLAMALARDAN SATIRBAŞLARI:

        Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, "Bizim kendi aramızda ilişkilerimiz çok iyi. Biz statlarda şiddeti ortadan kaldırmak için bu birlikteliği sağladık ve bir sürü toplantılar yaptık. Başkanlar konuşunca tribünler başka şekilde algılıyor. Başkanlardan kaynaklanıyor. Biz başkanları bir araya getirmeye çalıştık, ancak başarılı olamadık. Fenerbahçe ile Beşiktaş başkanını bir araya getiremedik. Ben Yıldırım Demirören'e rica ettim ancak kabul etmemişti. Şahsi hatalar vardır. Kulüpler Birliği toplantısında söylenenler yanlıştır" diye konuştu.

        Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da Karadeniz'e katılarak, "Herkes 'Ben onunla görüşmem, bir araya gelmem' diye konuşuyorlar" dedi.

        Yalçın Karadeniz, Ronaldinho ismi için ise, "Ronaldinho kendini ispat etmiş bir futbolcu. Kimse 'istemiyorum' diyemez. Ekonomik olarak risk görüyorum. Uzak bir ihtimal olarak görüyor" dedi.

        STAT KONUSU

        Öte yandan İrfan Aktar, Beşiktaş ile yaşanan stat gerginliği ile ilgili olarak, "Stadı vermedik değil, yönetim kurulu, genel kurulu toplamak zorunda. Beşiktaş başkanı söylüyor 'Madonna konserinde genel kurul mu toplandı' diye. Madonna, bambaşka bir organizasyondu. Beşiktaş böyle bir dilekçe de sunmadı. Arena güneş ışığı alamıyor, fazla maç kaldıracak durumda değil. Bizim başkanımızda vermem demedi, 'genel kurula sorarız' dedi" açıklamasını yaptı.

        Yüksel Günay ise, "Beşiktaş isterse maçlarını Saracoğlu'nda oynayabilecek" diye konuştu.

        GİZLİ BİR EL Mİ VAR?

        Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'a, Genel Sekreter Talat Yılmaz'ın "Bu kadar olayı bir araya getiren gizli bir el var, ama kim olduğunu bilmiyoruz" sözleri soruldu...

        Günay, "Benim böyle bir görüntüm yok. Fenerbahçe'nin hak etmediği saldırı var. Herkes 'Fenerbahçe'ye ceza verilsin' diyor. Fenerbahçe'nin 17 bin tane üyesi var. 102 tane sandık kuruyoruz. 'Arkada bir güç var, örgüt kuruldu gibi' sözler bence yanlış. Sandığın dışında hiç bir şey yaşanmaz. Bunlar doğru değil. 'Siyaset sporda ne arıyor?' diye konuşuyoruz, sonra olanak sağlıyoruz. Özerk Futbol Federasyonu, Spor Bakanı konuşuyor. Bu böyle gidecek demektir" dedi.

        "BİZE HEP SUÇLU GÖZÜYLE BAKILDI, YARDIM EDİLMEDİ"

        "Bugünkü suçlamalara baktığın zaman fiili bir şey yok" diyen Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Niye Fenerbahçe bu duruma geldi? diye soruyoruz, emin olun. Ama bunu kulüp içinde yapıyoruz. Sözlü olarak dışarı konuşursan uygun değil. Her gün beraber olduğumuz insanlar bile bize yardım etmedi. Bize hep suçlu gözüyle bakıldı. Biz diyorum çünkü bunu böyle algıladık. Aziz Yıldırım belki mahkum olabilir ama bizim gönlümüzde değil. Niye mahkum edildiğimizi halen anlamış değiliz.

        Biz de hiç mi suç yok? diye soruyoruz. Böyle bir durumda başka bir kulüp olsa biz yardım ederdik.

        Yüksek Divan Kurulu'nda çıkan olaylarla ilgili de konuşan Günay, "Kerim Kerimoğlu'nın kesin ihraç kararı var. Sayın Kerimoğlu, tüzüğe göre ağır hakaretlerde bulundu. yönetime "hırsız" dedi. Aziz Yılmaz'ın da mahkemesi sürüyor. Kazanırsa geri dönebilir" dedi.

        "AZİZ YILDIRIM KONGREYİ DÜŞÜNÜYOR"

        Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Önümüzde davalar var, bittikten sonra kongre olabilir. Yüz kızartıcı suç deniyor ama karar yok ki.

        Mahkeme bize 'Kongreye git' demiyor. Bu karardan dolayı gitmez ancak Aziz Yıldırım böyle bir şey düşünüyor. Mahkeme kararı değil ama Aziz Yıldırım kongreyi düşünüyor. CAS Davası'ndan sonra olur büyük ihtimal. Olağanüstü Kongre yapılacaksa zaten Ekim gibi olur. Divan Kurulu sonrası her türlü süreci Aziz Yıldırım ile 1 saat 15 dakika konuştuk."

        FENERBAHÇE - LUTFİ ARIBOĞAN - GALATASARAY

        Fenerbahçe ile Lufi Arıboğan arasındaki sözlü tartışmaları değerlendiren Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, "Lutfi Arıboğan, o zaman federasyonun ikinci başkanıydı. Görevi gereği; gerekli bildirimleri yapıyordu, bunları yapmak zorunda. Arıboğan, ağır beyanlarda bulunmuş. Fenerbahçe'nin cevabı ise yenilir yutulur cinsten değil. 12 milyon çalışan maaşlı eleman var. Bu ne demek? Maaşlı eleman deyip küçümsememeli, onları varlığı çok önemli" dedi.

        Aktar ayrıca, "Fenerbahçe'nin olmadığı lig enteresanlığı kaybeder. Galatasaray'da bütün her şeyin konuşulacağı yer Divan Kurulu'dur. Genellikle yönetim kurulu tavsiyeleri alır ve uygular. Bu bizim kulüpte böyle" diye konuştu.

        E-BİLET - KAMERALI İZLEME - GÜNDÜZ MAÇLARI

        Yalçın Karadeniz: E-bilet zor gözüken bir olay. Sadece ifade var, çok bilinmeyen şey var. Toplumsal olayların önlenmesi açısından yapılıyor, kulüpte de oldu bazı sıkıtılar, kombineler alındığı zamanda. Melesa, "TFF istifa" demek hakaret içeren bir söylem değil. Gece maçına karar verilecekse, olayların çıkmasını etkileyen alkol ise buna çözüm bulmak lazım değil mi?

        Yüksel Günay: "Maçlar gündüz oynanır da; ticaret bu. Sözleşmesi var para veriyorlar. Yayıncı kuruşla konuşmak lazım. Benim için mahsuru yok. Gündüz oynanır ama bunun ekonomisi var, yayıncı kuruluşun verdiği para var. Ekonomi olarak çözmeleri lazım. Biz biletleri verirken bizim aldığımız taahhütte zaten bunlar var. Kanun çıktı meclisten ama yönetmelik yapılması gerekli. Yarın bir gün 'Gezi parkı' deseler tribünü mü boşaltacağız?"

        İrfan Aktar: "Sayın Bakan ve Demirören söylüyor ama tek yönden bakmamak lazım. Bağlı olduğunuz sözleşmeler var. Bunların televizyon başında konuşulmaması gerekiyor. Kulüpler Birliği var.

        GÜNAY'DAN HACIOSMANOĞLU'NA CEVAP...

        Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi: "Kendisi zaten bu iddia ile başkanlığa seçildi. Herkes kendini kurtarmak için 'Biz kupayı alacağız' dedi. Bizim onlara karşı puan kaybımız yok. Futbol bireysel spor değil ki madalya ikinciye verilsin. 11 kişinin hakkı var, verilen cezalara bak; 'Sahada görülmemiş olsa da bu saatlerde telefon görüşmeleri var' Biz bunlara üzülüyoruz. Bu konuşmalar ortadan kalksın, bunlar doğru değil. Ben sayın başkandan bunların son bulmasını istirham ediyorum. Fenerbahçe, sadece spor yapıyor" dedi.

        MHK BAŞKANI ZEKERİYA ALP: 5. VE 6. HAKEMLER GÖREV YAPACAK

        Programa telefonla bağlanan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ise şöyle konuştu:

        "Beşinci ve altıncı hakemler bu sezon devreye girecek. Amacımız hakemlerin hata düzeyini en alta indirmek. Kulüplerle lig öncesi bir araya gelmeyi planlıyoruz. Çizgi hakemleri 18 çizgi içindeki pozisyonlara ışık tutacaktır. Yardımcı hakemler ofsayt pozisyonlarına yoğunlaşacak. Şampiyonlar Ligi'nde hem Fırat Aydınus hem de Cüneyt Çakır görev yapacak. Cüneyt Çakır kesinlikle Dünya Kupası'nda görev yapacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ