Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer hakem hatası, çizgiyi geçen top, verilmeyen gol, Unutulmayan hakem hataları, en büyük hatalar - Futbol Haberleri
        1

        FIFA Weekly, son sayısında en çok konuşulan hakem hatalarını sıraladı. 'Bu kadarı da olmaz' dedirten hatalardan oluşan foto galeride İngiltere Milli Takımı dikkat çekiyor. İşte konuşulan hakem hataları...

        2

        FRANSA – İRLANDA: 2009
        Thierry Henry topu eliyle kontrol etti ve Gallas skoru 1-1 yaptı. Böylece İrlanda’nın dünya kupasına katılma hayalleri paramparça oldu.

        3

        SCHALKE – BASEL: 2013
        4 Schalke’li futbolcu ofsayt pozisyonundaydı.Ancak gol geçerli sayıldı. Bu karşılaşmanın ardından da Basel turnuvanın dışında kaldı.

        4

        SUWON BLUEWINGS – AL SADD: 2011
        Saha içinde sakat bir oyuncu yerde yatarken hakem oyunu devam ettirdi. Al Sadd takımı bu pozisyonun devamında gol atarak skoru 2-0 yaptı.

        5

        MANCHESTER UNITED – LILLE: 2007
        Lille kalecisi serbest vuruş öncesinde takım arkadaşlarını baraj kurmaları için yönlendirirken, hakem serbest vuruşun kullanması için işaretini verdi ve Ryan Giggs de topu ağlarla buluşturdu.

        6

        HOFFENHEIM – LEVERKUSEN: 2013
        Kale ağlarındaki delik Stefan Kiess-lings’in kafa vuruşunda topun dışardan gelmesine rağmen gol değeri kazanmasına izin verdi.

        7

        ANDERLECHT – LA LOUVIERE: 2004
        Uzak mesafeden çekilen çok sert bir şut havada patladı ve patlayan filelerle buluştu. Ancak hakem golü verdi. Karar yaklaşık bir ay sonra düzeltildi ve maç tekrar edildi.

        8

        GÜNEY KORE – İTALYA: 2002
        Hakem ilk önce İtalya’nın bariz golünü vermedi. Daha sonra Francesco Totti’yi kendisini kandırmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle oyundan attı.

        9

        BAYERN – FC NÜRNBERG: 1994
        Bundesliga tarihindeki ilk “Hayali gol”... Hakem, gol olmamasına rağmen Tomas Helmer golü atmış gibi hayal etti.

        10

        İNGİLTERE – ARJANTİN: 1986
        Diego Maradona’nın ‘Tanrı’nın Eli’ golü futbol tarihindeki yerini aldı.

        11

        İNGİLTERE – ALMANYA: 1966
        Futbol tarihinin en tartışmalı kararı... Ancak bir şey çok açık: Atılan bu ihtilaflı gol İngiltere’nin dünya şampiyonu olmasına yardımcı oldu.

        12

        İNGİLTERE – ALMANYA: 2010
        44 yıl sonra gelen intikam... Lampard şutunu çektikten sonra top üst direğe çarptı ve ardından gol çizgisini geçti. Ancak hakem bunu görmedi ve oyunu devam ettirdi.

        13

        LİSTENİN DIŞINDA BU HAKEM HATALARI DA YILLARCA KONUŞULMUŞTU...

        WATFORD - READİNG: 2008
        2008'de Watford ile karşılaşan Reading'in oyuncularından John Eustace kendi kalesine gol attı. Ancak pozisyon tekrar izlenince, topun kale çizgisiyle uzaktan yakından alakasının olmadığı anlaşıldı. Görüntülerde açıkça görülmesine rağmen, maçın hakemi Stuart Atwell yine de topun çizgiyi geçmediği pozisyonu gol olarak saydı. Yardımcı hakemle girdiği tartışmalar sonrası pozisyon, gol olarak kaldı.

        14

        TÜRKİYE - BREZİLYA: 2002
        2002 Dünya Kupası'nda yaşanan bu olaydan beri yönetmen Steven Spielberg'ün Rivaldo ile bağlantı halinde olduğu konuşuluyor. Türkiye-Brezilya maçında korner kullanmak için köşede bekleyen Rivaldo, Hakan Ünsal'ın vurduğu topun bacağına gelmesiyle bir anda yüzünü tutarak kendini yere atıyor. Rivaldo'nun bu "performansına" inanan hakem bunun üzerine Hakan Ünsal'a kırmızı kart gösteriyor.

        15

        MANCHESTER UNİTED - TOTTENHAM: 2005
        2005'te Manchester United, Tottenham'ı sahasında ağırladı. Tottenham'ın Portekizli orta saha oyuncusu Pedro Mendes orta saha çizgisinden inanılmaz bir gole imza attı. Fakat topun kale çizgisini tamamen geçmesine rağmen hakem bu golü vermedi.

        16

        ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ: 1986
        Türk futbolu böyle maç görmedi... Ankaragücü-Beşiktaş maçında ceza sahasındaki karambolde top, hakem Ahmet Akçay'ın kafasına çarparak filelerle buluştu. Pozisyona öfkelenen Beşiktaşlı oyuncuların itirazlarına rağmen, pozisyon gol sayıldı.

        17

        CHELSEA - BARCELONA: 2009
        Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanş maçında Norveçli hakem Tom Henning Ovrebo gecenin yıldızı oldu! Ovrebo; Busquets'ın dirseğini, Valdes'in yumruğunu, Pique'nin elle oynaması gibi birçok penaltı pozisyonunu es geçti!.

        18

        AVUSTRALYA - HIRVATİSTAN: 2006
        Hakem Graham Poll, 2006 Dünya Kupası'nda Avustralya ile Hırvatistan arasındaki maçını yönetti. Poll, Hırvat Josep Simunic'e 2 kez sarı kart gösterdi ama kırmızıyla atmadı. Fakat son uyarısından sonra da 3. sarı kartı gösterip oyundan attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ