Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Şampiyonluk anahtarı önce futbolcularda Serdar Ali Çelikler yazdı - Fenerbahçe Haberleri

        F.BAHÇE, Eskişehir’de 3 puan bırakınca, kimi taraftarda “panik”; kimi taraftarda ise ‘gamlı baykuş’ emareleri baş gösterdi. Oysa ligin 12. haftasından sonra takımda düşüşün başlayacağını; bu düşüş sürecinin ligin 2. yarısıyla birlikte tersine döneceğini söylemiştim. Önemli olanın bu sürenin minimum kayıpla geçilmesi gerektiğini belirtmiştim. Nitekim bu dönemde BeşiktaşKarabük ve Eskişehir maçlarından 8 puan yitirildi. Bilhassa Eskişehir mağlubiyeti taraftarın önemli bir kısmında ‘gamlı baykuş’ etkisi yarattı. Özgüven erozyonu bir kısım taraftar arasında baş gösterdi. Ersun Yanal’ın son bir iki gündür medyaya yansıyan “Hiç yenilmeyecek miyiz? Bu panik nedir anlamıyorum” minvalindeki açıklamaları da gösteriyor ki, bir kısım taraftar içinde ortaya çıktığı görülen güven kaybından, takımın da haberi olmuş. Sivas ve Kasımpaşa maçı sadece puan ve sıralama açısından değil, taraftarı yeniden ligin ilk yarısındaki özgüven dolu seviyeye getirmek açısından çok mühim. Bu iki maç, 3 puandan daha öte anlam taşıyor.

        Takımın fizik kondisyonunun toparlanması ve ligin ilk yarısındaki müthiş seviyeye çıkmasının 2-3 hafta daha süreceğini söyleyelim. Emenike ve Alper tam hazır olarak Kasımpaşa maçında forma giyebilecek duruma gelir. Böyle bir fizik-performans atmosferinde oyuncular ve Yanal’a daha fazla görev düşüyor. Öncelikle Ersun Yanal, Karabük ve Eskişehir’den ders çıkarmalı. Bazı maçlarda ne yaparsanız olmaz, böyle durumlarda beraberlik de bir seçenek olarak ortada tutulmalıdır. Yenilmenin getirdiği moral bozukluğu beraberliklerde çok yaşanmaz. Ayrıca maça başlangıç planı bugüne kadar hep tutan Yanal’ın bugüne kadar formasyon değişimiyle bir maçı çevirdiğine pek tanık olmadık. Ersun Hoca’nın muhakkak ‘taktik dokunuşlara’ daha çok önem vermesi gereken dönemlere girildi. Sivas ve Kasımpaşa maçlarından 6 puan alındığı takdirde Yanal’ın da oyuncu grubunun da performansını daha da artıracağını düşünüyorum. Bu iki maçta 6 puan şampiyonluğun anahtar olacaktır. Bu iki maç için Yanal ne kadar taktik eksikliğinde olursa olsun, fizik güçleri ne kadar eski seviyeyi aratırsa aratsın anahtar isimler futbolcular olacaktır. Futbolcuların artık daha sorumluluk sahibi, daha konsantre, daha özverili oynama dönemleri gelmiştir. Sezon başından beri bir maç dahi kurtarmayan Volkan’a; G.Saray derbisi dışında ortada görünmeyen Emre’ye; sezon başındaki halinden geriye düşmüş görünen Alves’e; geldiğinden beri bir şey vermeyen Meireles’e; Sow’a ve artık bal da yapması gereken Kuyt’a önemli görevler düşüyor. F.Bahçe’nin geleceğinin aydınlık mı karanlık mı olacağına oyuncular karar verecek. Sivas’ta şampiyonluk istekleri teste tabi tutulacak. Sınavı geçerlerse yeni yükseliş dönemi başlayacaktır.

        Devlet yayıncısı’ndan halka müjde aboneye kazık

        TFF Başkanı devlet memuru; bahisçisi devlet; sponsoru devlet; yasası devlet; cezalandırıcısı devlet; kulüpleri belediyedevlet olan ‘ÖZERK FUTBOLUMUZUN’ devlet yayıncısı Digitürk Lig TV, her hafta bir maçı bedava yayınlama kararı almış. Haber de ‘Müjde’ diye servis yapılmış. Hayırlı uğurlu olsun da 2 milyon kişiden fazla olan Lig TV aboneleri kazık yemiş olmuyor mu? O zaman bu abonelerin faturalarından; ‘bedava’ yayınlanacak haftada 1 maç ücreti düşmeyecek mi? Neyse canım aboneler kuzu kuzu fatura ödemeye devam eder nasılsa. Yakında bu ‘devlet’ “maçlar gündüz oynanacak” der; ‘haftada 9 maç canlı yayın fazla maliyet’ denir; o zaman da LigTV’nin haklarını aboneler yerine ‘müjde’ciler savunur!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ