Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek Türk Milli Takım kafilesi Londra'ya geldi - Olimpiyat Haberleri

        Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar'ın başkanlık yaptığı 69'u sporcu 106 kişilik milli takım kafilesi, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla başkent Londra'ya ulaştı.

        Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar, Heathrow Havaalanı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Arkadaşlarımızın keyfi yerinde, moralleri yüksek. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Yusuf Tekin Bey ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan bizleri yolcu etti. Londra'ya 69 sporcuyla geldik, Pekin'e toplam 16 sporcuyla gitmiştik. Bütün hazırlıklar tamamlandı, oyunların başlamasını bekliyoruz'' diye konuştu.

        29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek sporcu sayısının fazlalığının kimseyi aldatmaması gerektiğini belirten Taşpınar, ''Katılım da çok önemli, bunu önemsiyoruz. Madalyaya ne kadar yansıyacak bilemiyoruz ama büyük ihtimal daha öncekinden iyi olacak'' dedi.

        2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli okçu Gizem Girişmen ise yeniden oyunlara katıldığı ve Türkiye'yi temsil ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

        Hedefinin Londra'da da altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Gizem, ''Bu kez farklı olarak hem bireysel hem takımda yarışacağım. O yüzden iki tane madalya şansım var. Her ikisinde de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Hedefim altın madalya almak. Performans sporcularıyız, en iyi şekilde performansımızı sergilemeye çalışacağız'' ifadesini kullandı.

        Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı oyuncularından Deniz Acar da oyunlara çok iyi hazırlandıklarını ve madalya almaya geldiklerini kaydetti.

        Bu arada yaklaşık 400 bin Türk kökenli vatandaşın yaşadığı Londra'da, paralimpik kafilesini karşılamaya çok az sayıda vatandaşın gelmesi dikkati çekti.

        Sporcu kadrosu

        2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların branşları ve isimleri şöyle:

        Atıcılık: M.Korhan Yamaç, Aysel Özgan, Cevat Karagöl, Savaş Üstün, Yunus Bahçeci.

        Atletizm: Cahit Kılıçaslan, Semih Deniz, Nesim Öner, Sümeyye Özcan, Ayşegül Tahtakale.

        Tekerlekli Sandalye Basketbol: Ali Asker Turan, Özgür Gürbulak, Cem Gezinci, Kaan Dalay, Murat Arslanoğlu, Aytaç Ercan, Deniz Acar, Fikri Gündoğdu, İsmail Ar, Bestami Boz, Bülent Yılmaz, Ferit Gümüş.

        Futsal: Ali Çavdar, Kahraman Kurbetoğlu, Mikail Güçlü, İbrahim Üzüm, Mücahit Hüseyin Uslu, Ramazan Kunduz, Vedat Yavuz, Abdullah Sümer, Ali Hıdır Kurt, İsmail Koç.

        Golbol: Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya, Yusuf Uçar, Mehmet Cesur, Abdullah Aydoğdu, Tekin Okan Üzgün.

        Halter: İzzettin Kanat, Nazmiye Muslu, Çiğdem Dede, Yasemin Ceylan, Özlem Becerikli, Turan Mutlu.

        Judo: Halil İbrahim Önel, Duygu Çete, Gülhan Kılıç, Nazan Akın, Şerife Köseoğlu, Yasin Çimciler.

        Masa Tenisi: Neslihan Kavas, Ümran Ertiş, Kübra Öçsoy, Abdullah Öztürk, Nergiz Altıntaş, Nesim Turan.

        Okçuluk: Doğan Hancı, Erdoğan Aygan, Abdullah Şener, Mustafa Demir, Gizem Girişmen, Hatice Bayar, Özlem Hacer Kalay, Zafer Korkmaz, Özgür Özen, Gülbin Su, Oğuzhan Polat.

        Yüzme: Beytullah Eroğlu, Özlem Baykız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ