Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig'de hangi takım şampiyon olur? - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de ikinci yarının başlaması heyecanla bekleniyor... Başta Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere 7 takım şampiyonluk potasında. Belki de Süper Lig tarihinin en heyecan verici, en çekişmeli sezonunu yaşıyoruz. 7. Trabzonspor ile lider Başakşehir arasında sadece 7 puan var. Yıllardır görmeye alışık olmadığımız bu tablo, ikinci yarıda kıran kırana bir lig yarışı olacağınınhabercisi...

        Ligin ilk yarısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Galatasaray'ın sezon başındaki muhteşem serisiyle ve puan farkını açmasıyla ilgili, 'Puan farkı suni' demesi çok konuşulmuştu. Kocaman, bu sözleri fikstüre dayandırarak söylemişti. Tecrübeli hoca, Galatasaray'ın ilk maçlarının kolay olduğuna, Fenerbahçe ve diğer takımların ilk yarının ikinci bölümde daha fazla seri galibiyet alabileceğine işaret etmişti. Kocaman'ın sözleri gerçeğe dönüştü.

        İlk 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan Cimbom, sonraki 9 mücadelede 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak düşüşe geçti. Fenerbahçe ise ilk 11karşılaşmasında 7 kez puan kaybı yaşamıştı. Kocaman'ın istifadan dönmesinin ardından Kanarya, arka arkaya 5 maç kazandı, son haftada ise Konya'dan beraberlikle ayrıldı.

        Peki Galatasaray ve Fenerbahçe, hangi maçlarda bu serileri yakaladı? İkinci yarıda tekrarı mümkün mü?

         CHRISTOPH DAUM:
        CHRISTOPH DAUM: "Türkiye'de lig 28. haftada başlar"

        GALATASARAY'INBÜYÜK MAÇ ALERJİSİ!

        Galatasaray, mağlup olduğu 4 maçı da deplasmanda oynadı. Bunlardan üçü şampiyonluk yarışı veren takımlar; Trabzonspor, Beşiktaş ve Başakşehir. Sonuncusu ise Tudor tartışmalarının zirve yaptığı ve takımda mental olarak sorun olduğu açıkça görülen Yeni Malatyaspor karşılaşmasıydı. Galatasaray için sevindirici haber; ikinci yarıda şampiyonluk için kapıştığı rakiplerinden sadece Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacaklar. Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor Türk Telekom Stadyumu'na gelecek. Fenerbahçe derbisi hariç Galatasaray için en zor görünen iki deplasman Kayseri ve Sivas. Aslan, ikinci yarının ilk haftasında Kayserispor, 3. haftasında ise Sivasspor'la oynayacak. Cimbom, bu kritik maçlardan zaferle dönmeyi başarırsa önü açılacak. Büyük maçlarda yaşanan sonuçlarda fatura Igor Tudor'a kesilmişti. Fenerbahçe, Trabzonspor (deplasman), Başakşehir (deplasman) ve Beşiktaş (deplasman) mücadelelerinden sadece 1 puan çıkarabildiler. Şimdi soru şu: Aslan'ın kurtarıcısı Fatih Terim tabloyu tersine çevirebilecek mi?

        FENERBAHÇE'NİN FİKSTÜRÜ ZOR

        Fenerbahçe, ilk 4 maçında zorlu bir fikstürle karşı karşıyaydı. Göztepe (deplasman), Trabzonspor, Gençlerbirliği (deplasman) ve Başakşehir'le oynadıkları 4 maçta sadece 1 galibiyet eldeedebildiler. Bu maç da en kolay görünen Gençlerbirliği deplasmanıydı. 9 kişi kalan rakipleri karşısında zar zor 2-1'lik galibiyetle 3 puanı alabildiler. Bu 4 maç Fenerbahçe için moral olarak kırılma yaşanmasına sebep oldu. Sonraki 7 maçta da sadece 3 galibiyet gelince Aykut Kocaman istifaya karar verdi, yönetim Kocaman'ı kararından vazgeçirdi. Kocaman'ın dönüşüyle Fenerbahçe lige yeniden başladı. İkinci yarının en zor başlangıcı da yine Fenerbahçe'nin olacak. 18. haftada ligin dişli takımlarından Göztepe'yi ağırlayacak olan Kanarya, üst üste Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş'la deplasmanda oynayacak. Fenerbahçe şampiyonluk yarışında avantaj sağlamak istiyorsa bu dönemden ilk yarının aksine az kayıpla çıkmak durumunda.

        BEŞİKTAŞ'I ŞAMPİYONLAR LİGİ YAKTI

        Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi performans sergileyen Beşiktaş ise ligde son 2 seneden uzak bir görüntü çizdi. Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi maçlarının önünde ve ardında puan kayıpları yaşadı.

        Leipzig maçının öncesinde Fenerbahçe'ye yenildiler, sonrasında ise Trabzonspor'la berabere kaldılar. Monaco maçının öncesinde Gençlerbirliği'ne 3 puan bıraktılar, sonrasında ise Başakşehir'le yenişemediler. Porto maçının öncesinde Akhisar'la, sonrasında Yeni Malatyaspor'la berabere kaldılar. İkinci Leipzig maçınında ardından ise Kayserispor'dan 1 puan alabildiler.

        Şenol Güneş, konuyla ilgili, bütün maçlara aynı ciddiyetle yaklaştıklarını söylese de Şampiyonlar Ligi'ndeki üst düzey performansın ligde sahaya yansımadığı görülüyor. Bu konuda futbolculara daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Güneş'in önünde 2 Bayern Münih maçı var. Şubat ortasında Konyaspor deplasmanıyla zorlu viraja girecek olan Kartal, sırasıyla Bayern Münih (deplasman), Fenerbahçe, Trabzonspor (deplasman), Gençlerbirliği, Bayern Münih ve Başakşehir (deplasman) maçlarına çıkacak. Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki gidişatını bu maçlar büyük oranda belirleyecek.

        BAŞAKŞEHİR OKYANUSU GEÇİP DEREDE BOĞULUYOR

        Lider Başakşehir'e baktığımızda ise büyüklerle oynadığı maçlarda iyi sonuçlar alırlarken, daha kolay gibi görünen maçlarda yaşanan kayıplar dikkat çekiyor. İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe deplasmanından 3, Beşiktaş'tan ise 1 puanla döndü. Kendi sahalarında Galatasaray'ı 5 golle geçerken, Trabzonspor'la da berabere kaldılar.

        Başakşehir'in mağlup olduğu 3 takımdan 2'si ligin 18.'si Karabükspor ve 17.'si Gençlerbirliği. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi-lig arasında yaşadığı durumun bir benzerini Başakşehir de büyük maçlar-küçük maçlar arasında yaşıyor diyebiliriz. Futbolcuların kolay geçmesi beklenen maçlarda puan kaybı yaşaması mental bir sorun olarak görünüyor. Başakşehir'in Arda Turan transferi bu doğrultuda oldukça mantıklı bir hamle görünüyor. Kariyerinde şampiyonluklar olan Arda, Başakşehir'e bu yolda fayda sağlayacaktır.

        TRABZONSPOR AĞIR AĞIR GELİYOR

        50. yılına şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor, Ersun Yanal yönetimde tarihinin en kötü başlangıçlarından birisini yaşamıştı. 8 haftada sadece 2 galibiyet alabilen Bordo-Mavililer, takımın başına Rıza Çalımbay'ı getirdikten sonra adeta yeniden doğdu. 9 maçta 6 kez 3 puan sevinci yaşayan Çalımbay yönetimindeki Trabzonspor, liderin 7 puan gerisinde olmasına rağmen şampiyonluk ümidini koruyor. Trabzonspor'un avantajı Galatasaray gibi sadece 1 büyük maçını deplasmanda oynayacak olması. Fırtına, sadece Galatasaray'a konuk olarak gidecek. Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe ile sahasında mücadele edecek. Trabzonspor'un diğer takımlara göre puan farkı nedeniyle şansı az gibi görünse de iyi formlarını sürdürmeleri halinde son haftalarda zirve yarışı yapmaları sürpriz olmayacak.

        HABERTÜRK YAZARLARI NE DİYOR?

        MERİÇ MÜLDÜR: 28. HAFTADAN SONRA İKİDEN FAZLA TAKIM YARIŞTA OLUR

        Bu sene öncelikle derbilerin geçmiş yıllardaki gibi belirleyici olacağını düşünmüyorum. Her takımın beklenmedik puan kayıpları yaşadığı bir ilk yarı yaşadık. İkinci yarı da böyle geçecektir. Fenerbahçe açısından ilk 6 hafta çok önemli. 3 tane çok önemli maçı var. Bu süreci iyi geçerse avantaj Fenerbahçe'ye geçer. Beşiktaş'ın da ilk 6 haftası önemli. Bu dönemde Bayern Münih ile oynayacaklar. Olur da Bayern Münih engelini geçerse; lig yarışında yara alır. O 6 haftalık Bayern ve Fenerbahçe ile oynayacağı maçlar belirleyici olacaktır. Fikstür avantajına sahip bir takım olduğunu düşünmüyorum. Her takım, her takıma puan kaybediyor. Sezon sonunda küme düşen takımlar bile zirveden puan alabilir.

        YARIŞ KAÇINCI HAFTADA KIRILIR?

        Şimdiden bunu kestirmek zor. Bu işin piri Mustafa Denizli'dir. Daum'un lafını yıllar önce söylediği bir lafı seviyorum. 'Türkiye'de lig 28. hafta başlar' der. Bu sene de öyle olacaktır. 28. haftadan sonra 2 takım değil daha da fazla takım olacaktır. Kırılma haftası olacağını düşünmüyorum. Son haftalarda Galatasaray-Beşiktaş maçı var. O iki takım açısından belki belirleyici olabilir. Son haftaya kadar yarış sürecektir.

        Başakşehir'i avantajlı görüyorum. Şampiyonluğa oynayan takım sayısı fazla olduğu için en büyük avataj onlarda olacaktır. İlk yarı kavgalı gürültülü geçmese de ikinci yarı yangın yeri olacaktır. Büyükler birbiriyle kapışırken; Başakşehir aradan sıyrılabilir. Fatih Terim gelene kadar Galatasaray'a şans vermiyordum ama Terim gelince şartlar değişti. Şampiyonluk yarışında açık bir favorim yok. Onu buradan belirtebilirim.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: ANORMAL BİR 6 HAFTA BİZİ BEKLİYOR

        Ligin ilk 5-6 haftalık periyodunda Trabzonspor, Fenerbahçe, Başakşehir ve Göztepe birbirleriyle oynuyor. 6. haftada da Beşiktas-Fenerbahçe maçı var. Hatırlarsanız Fenerbahçe bizzat teknik direktörünün ağzından, ligin ilk devresinde 3. hafta Gençlerbirliği maçı, 6. hafta Beşiktaş maçı ve 9. hafta Galatasaray maçı için "lige tutunma maçı" adını koymuştu. Nitekim 11. haftada teknik direktör işi bırakıyormuş gibi yapmıştı. Şimdi benzer periyotta. Bu kez Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş ile deplasmanda oynayacaklar. Ama bu kez daha hazır olacaklardır. Bu dönemde Fenerbahçe kırılmaz da 6. haftayı az hasarla atlatırsa çok önemli mesafe alır. Ha keza bu dönemi iyi geçirecek, Trabzon deplasmanından yenilmeden dönecek evinde Fenerbahçe'yi yenen bir Basakşehir de çok ciddi yol alir. Trabzonspor'a gelince... Bizzat Rıza Çalımbay'ın kendi ağzından söylediği sözler şöyleydi: İlk 3 maçımızı kazanırsak şampiyon olma yolunda çok önemli bir adım atarız. Bu süreçte Galatasaray ilk hafta Kayseri'ye gidiyor, çok soğukta bir de Sivas'a gidecekler. Nispeten Beşiktaş rahat fikstürde ama onların da Bayern maçlarından önce Fenerbahçe sonra Trabzon çarpışmaları var. Yani anormal bir ilk 6 hafta bizi bekliyor.

        Yarış sonuna kadar sürer. Şu an birçok takım potada. 7. haftada kaç takımın kalacağını göreceğiz. 2-3 takım kalabilir 7. hafta itibariyle...

        Şampiyonluk için favorim şu gün itibariyle sırasıyla; Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor... Ama transfer yapılacak mı, kimler kimi alacak, kimler kimi satacak iyice belli olsun sonra tekrar konuşuruz.

        ATİLLA TÜRKER: BAŞAKŞEHİR VE GALATASARAY'I ŞANSLI GÖRÜYORUM

        Şampiyonluk mücadelesi veren takımlar için fikstür denen avantajın olacağını düşünmüyorum. Çünkü nihayetinde şampiyonluk mücadelesi veren takımların içeride ve dışarıda mutlaka akıllı taktiklerle istediğini elde etmek için oynaması için gerekiyor. Hepsi de her maça galibiyet için çıkacak. Bu dezavantaj kümede kalmaya çalışan takımlar için geçerlidir. Onlar her maçta galibiyetten ziyade taktiklerle 1 puan için sahada yer alacaklar. Örneğin; ligin ikinci yarısında Gençlerbirliği ilk iki maçını deplasmanda Karabükspor ve Konyaspor ile oynayacak. Düşünün ikisininden de istediğini elde edemezse şansı minimuma inecek. Ama o pencereden bakarsak; Fenerbahçe ve Galatasaray, mutlaka en güçlü rakibine karşı bile kazanmak için çıkacak.

        Lig tarihinin en zevkli ligi ve keyifli sezonu yaşayacağız. Belki de ilk kez 5 takım birden şampiyonluğa oynayacak. Geçmiş yıllarda bırakın son haftaya kadar gitmeyi ligin ortasında bile çoğu takım havlu atardı. Şimdi ise ikinci yarının son haftalarına kadar şampiyonluk mücadelesi devam eder. Hatta son birkaç hafta içinde en az üç takımımızın şampiyonluk için yarışacağını düşünüyorum.

        Başakşehir ve Galatasaray'ı şanslı görüyorum. Fatih Terim'in gelişi puan veya puanlar getirecektir. Ligi en iyi bilen ve futbolcusunu en iyi motive eden en önemli isimlerin başında geliyor. Başakşehir ise artık daha tecrübeli bir takım haline geldi. Mevcut kadrosuyla bu işi sonuna kadar götürebilir mi? Eğer Arda Turan transferi biterse; yeter ki Arda bizim bildiğimiz gerçek Arda Turan olsun. Gerçek kalitesini ortaya koysun.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ