Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Tarık Ünlüoğlu kimdir? Eşi kim, kaş yaşındaydı, ölüm nedeni nedir?

        Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti. Peki, Tarık Ünlüoğlu'nun hayatını kaybetme nedeni nedir? Tarık Ünlüoğlu kimdir?

        Tarık Ünlüoğlu Hayatı Hakkında Bilgi

        Tarık Ünlüoğlu 1957 yılında doğmuştur. Memleketi İzmir’dir. Tarık Ünlüoğlu liseyi İzmir Namık Kemal Lisesinde okumuştur. Başarılı oyuncu konservatuar mezunudur. Liseden sonra Ankara Hacettepe Üniversitesinde opera bölümüne başlayan Tarık Ünlüoğlu birinci sınıfın ardından konservatuarın tiyatro bölümünü seçerek oyunculuğa ilk adımını attı.

        Başarılı bir oyuncu olan Tarık Ünlüoğlu 25 yılı aşkın süre Ankara Devlet tiyatrosunda görev aldı. Ankara Devlet tiyatrosundaki 25 yıllık görevinden sonra İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin edildi. Tarık Ünlüoğlu tiyatro kariyerinin yanı sıra birçok film ve dizi de rol aldı. Kendine özgü karakteristik bir sese sahip olan Tarık Ünlüoğlu dublaj işleri yaparak birçok karaktere de ses oldu.

        Tarık Ünlüoğlu'nun Rol Aldığı Dizi ve Filmler

        Tiyatroda bir duayen olan Tarık Ünlüoğlu dizi ve filmlerde de oldukça başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip. En bilinen dizilerinden biri olan Benim Annem Bir Melek dizisinde aile babası rolüyle oldukça başarılı olan Tarık Ünlüoğlu bu dizide Oya Başar, Ali Sunal ve Dolunay Soysert gibi ünlü isimlerle oynadı. Çok başarılı olan dizi üç sezon devam eden bir sitcomedu. Halen tekrarları ile izleyici toplayan Benim Annem Bir Melek dizisinde Tarık Ünlüoğlu'un rolü çok beğeniyordu. Ata Demirerin yazıp yönettiği Eyvah Eyvah film serisinde de rol alan Tarık Ünlüoğlu emekli asker kız babası rolüyle film serisine oldukça renk katmış bir oyuncudur. Son dönemlerde pek çok izleyicisi olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde de çok başarılı bir role imza atan Tarık Ünlüoğlu daha önce de bu diziyle benzerlik gösteren Kurtlar Vadisi’nin önemli karakterlerinden birisiydi.

        Tarık Ünlüoğlu Ölüm Nedeni

        Bir süredir sağlık problemleri ile uğraşan Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizi setinden de bir süre uzak kalan Tarık Ünlüoğlu akciğerlerinden rahatsızdı. Çok başarılı işlere imza atan ünlü oyuncu 61 yaşında hayata gözlerini yumdu. Birçok sanatçı tarafından başsağlığı mesajları iletilen ailesi ve yakınları Tarık Ünlüoğlu’nun ölüm haberi ile sarsıldı

        Tarık Ünlüoğlu Türkiye’nin yetiştirdiği çok başarılı bir tiyatro oyuncusudur. Çok sevilen oyuncu birçok başarıyı elde etmiştir. Tarık Ünlüoğlu’nun kariyerinde birçok tiyatro oyunu, film ve dizi bulunmaktadır. Tarık Ünlüoğlu rol aldığı birçok proje uzun soluklu ve başarılı olmuş işlerdir. Oyunculuk başarısı yanı sıra Tarık Ünlüoğlu çok başarılı dublaj işleri yapmıştır. Tarık Ünlüoğlu’nun hayatını kaybettiği haberi tüm sanat dünyası ve hayranlarında büyük üzüntüye sebep olmuştur. Ünlü oyuncu için düzenlenecek cenaze törenine birçok ünlü isim ve rol arkadaşının katılması bekleniyor.

        Tarık Ünlüoğlu’na Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. O Türkiye’nin çok önemli bir değeri idi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ