Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları neler? 2022 KPSS Tarım ve Orman Bakanlığı personel memur alımı başvuru kılavuzu ile başvuru nasıl yapılır ve kaç kişi alınacak?
        1

        Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilecek toplamda bin 800 personel alımı yapacağını duyurdu. Atama yapılacak sözleşmeli pozisyonlar, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde ayrı ayrı yapılacak. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel memur alımı başvuru kılavuzu ile başvuru nasıl yapılır? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları

        2

        TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KILAVUZU YAYINLANDI!

        ÖSYM yayınladığı duyuruda, "Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/8 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir." ifadelerine yer verdi.

        TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı tercih işlemleri 2 Haziran itibarıyla başlayacak. Tercihler 2-9 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

        TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA BİN 800 PERSONEL KADRO DAĞILIMI

        Paylaşıma göre, 523 ziraat mühendisi, 392 veteriner hekim, 135 gıda mühendisi, 86 orman mühendisi, 51 su ürünleri mühendisi, 15 balıkçılık teknolojisi mühendisi, 7 harita mühendisi, 24 avukat, 23 laborant, 23 kimyager, 23 biyolog, 10 veteriner sağlık teknikeri, 10 ziraat teknikeri, 3 veteriner sağlık teknisyen, 3 ziraat teknisyen, 182 büro personeli, 190 orman muhafız memuru ve 100 koruma ve güvenlik görevlisi personel alımı gerçekleşecek.

        4

        TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

        KPSS-2022/8 Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel alımı tercihleri Ek’te yer alan KPSS-2022/8 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ