Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tatlı Şerbeti Bozulur Mu, Nasıl Saklanmalı? Tatlı Şerbeti Dolapta Kaç Gün Dayanır?

        Yoğun şerbetli yapısı tüketildiğinde muazzam bir haz verse de yapım aşamaları da bir o kadar zahmetlidir. Tatlıların kendine has şerbetleme ölçüsü ve kıvamı vardır. Şerbetin kıvamını bozmaması için taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Tatlı Şerbeti bozulur mu? Dolapta ve dışarıda kaç gün dayanır? Kaç günde bozulur, kaç gün bekler? Tatlı Şerbeti nasıl saklanmalıdır? İşte, tatlı şerbetiyle ilgili merak edilen detaylar.

        Tatlı Şerbeti Bozulur Mu?

        Tatlı şerbeti eğer havayla temas edilen bir ortamdaysa bozulur. Kuru yerler şerbetin şekerleşmesine zemin hazırlar. Bu şekerleşmenin önüne geçebilecek tek şey limon suyudur. Kısacası evet, şerbet bozulur. Ancak bozulmasındaki temel koşul bulunduğu ortamdır. Tatlı şerbetini hemen tüketecekseniz 2-3 gün kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında ise tatlı şerbeti kolayca şekerlenecektir. Bu sebeple saklama alanı olarak buzdolabı tavsiye edilmez. Ancak hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız ortalama birkaç ay kadar buzdolabında saklanabilir.

        REKLAM

        Tatlı Şerbeti Kaç Gün Dayanır?

        Tatlı şerbetinin saklanması için en uygun ortam oda sıcaklığıdır. Soğuk yerler tatlı şerbetinin şekerlenmesini hızlandırır. Şekerlenen şerbet ise bir süre sonra tadını yoğunlaştırır ve tüketimi sizi rahatsız edebilir. Bu sebeple 2-3 gün kadar oda sıcaklığında bekletilebilir. Tatlı şerbeti buzdolabında ise birkaç ay kadar dayanır. Dondurucuda saklanmasını ise tavsiye etmiyoruz. Çünkü dondurucudaki süre zarfında tat ve kıvam değişikliğine maruz kalabilir.

        Tatlı Şerbeti Dolapta Kaç Gün Dayanır?

        Tatlı şerbeti buzdolabında birkaç ay içinde tüketilebilir. Ancak tatlı şerbetini saklamak için en uygun ortam açık havadır. Şerbetin kıvamını kaybetmemesi çok önemlidir. Buzdolabında kıvamı donarak şekerleşeceğinden dolapta saklanması çok tavsiye edilmez.

        Tatlı Şerbeti Kaç Gün Bekler?

        REKLAM

        Tatlı şerbeti buzdolabı dışında 2-3 güne kadar bozulmadan kıvamını korumaktadır. Tatlı şerbeti için en uygun ortam kuru ve güneş almayan bir odadır. Şerbeti tatlıya dökmeden önce buzdolabında birkaç ay süreyle kalabilir.

        Tatlı Şerbeti Kaç Günde Bozulur?

        Tatlı şerbetinin birkaç gün içerisinde tüketilmesi şeker kıvamının tam ölçekli olarak kalması açısından daha uygundur. Ancak hemen tüketmeyecekseniz ortalama birkaç ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Tatlı şerbeti oda sıcaklığında 3 günden sonra bozulmaya başlayacaktır.

        Tatlı Şerbeti Nasıl Saklanmalı?

        Şerbet için en iyi saklama yeri serin ve kuru bir ortamdır. Kesinlikle buzdolabında saklanmasını tavsiye etmiyoruz. Tatlı şerbeti için buzdolabı uygun bir muhafaza yeri değildir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ