Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tavşanlar hakkında daha önce duymadığınız sizi şaşırtacak bilgiler
        1

        Tavşanlar sadece havuçla yaşayamaz. Karikatürler, tavşanların yalnızca havuçla beslenerek mutlu bir şekilde hayatta kalabileceklerini öne sürüyor. Ancak vahşi doğada tavşanlar kök sebzeleri yemezler; yabani otlar, çimenler ve yoncalar gibi yeşillikleri yemeyi tercih ederler.

        Bu, evcil hayvanınıza ara sıra atıştırmalık olarak biraz havuç veremeyeceğiniz anlamına gelmez ancak aşırıya kaçmayın; havuçların şekeri yüksektir ve diş çürümesi yapabilir.

        2

        Bazı tavşanlar bir yürümeye başlayan çocuk kadar büyük olabilir. Tüm tavşanlar sevimli ve küçük değildir. Flaman dev tavşanı gibi bazıları, 1 metreye kadar ulaşabilir.

        3

        "Tavşan gibi üremek" söyleminde doğruluk payı var. Tavşanlar gerçekten meşgul hayvanlardır. Bir tavşan sadece 3 ila 8 aylıkken üremeye başlar. Bu noktaya ulaştıklarında, geri kalan 9 ila 12 yıllık ömürleri boyunca her yıl, yılın sekiz ayında çiftleşebilirler.

        4

        Tavşanlar da tıpkı kediler gibi kendilerini temizler. Tavşanlar son derece hijyeniktir. Kediler gibi gün boyunca kürklerini ve patilerini yalayarak kendilerini temiz tutarlar.

        5

        Görüşleri yaklaşık 360 dereceyi kapsar bu yüzden bir tavşana gizlice yaklaşmak zordur bu da onların her yeri başlarını çevirmeden görmelerini sağlar.

        Kaynak: Mental Floss

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ