Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni Ticaret Bakanı kim oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İşte 2023 Yeni Ticaret Bakanı...
        1

        Yeni Ticaret Bakanı, 28. Dönem Milletvekili ve 13. Cumhurbaşkanı Genel Seçimlerinin ardından gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan 2023 Türkiye Genel Seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. TBMM'de 28'inci yasama dönemi, 2 Haziran Cuma günü başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda 28. Dönem milletvekilleri yemin etti. 4 Haziran'da eski bakanlar ile yeni bakanların Genel Kurul'da ant içmesi beklenirken gözler Yeni Ticaret Bakanının kim olacağına çevrildi. İşte Ticaret Bakanı kim olacak, ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabına ilişkin merak edilen detaylar...

        2

        YENİ KABİNE NE ZAMAN KURULACAK?

        Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanırken TBMM İçtüzüğü’ne göre milletvekili seçimi kesin sonuçlarının ilanını takip eden üçüncü gün olan 2 Haziran 2023 Cuma günü, TBMM Genel Kurulu toplandı.

        YENİ BAKANLAR KİMLER OLACAK?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadrolarımızı yenileyeceğiz" açıklamasında bulunurken gözler "Kabine ne zaman değişecek, isimler belli oldu mu?" sorularına çevrildi.

        3

        TİCARET BAKANI KİM OLDU?

        Yeni Ticaret Bakanı henüz açıklanmadı. Bakanlar Kurulu'nda yeni kabine listesinde yer alacak isimlerin netleşmesiyle yeni Ticaret Bakanı da belli olacak. Yeni Kabine listesi üyelerinin Haziran ayında resmi olarak açıklanması bekleniyor.

        Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu. 1963 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Bolat, gün itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Ticaret Bakanı olarak duyuruldu. İşte, Türkiye ve dünyada önemli üniversitelerde öğrenim gören Ömer Bolat'ın hayat hikayesi...

        ÖMER BOLAT KİMDİR?

        1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Hollanda - Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde bitirdi.

        Almanya “Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü”nün yüksek lisans düzeyindeki “Uluslararası Ekonomi ve İşletmecilik” programından mezun oldu. Yurda dönüşünde“Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü”nden “Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora diplomasını 1989’da aldı.İş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yılları arasında uzman olarak çalışmasını sürdürdü. Daha sonra 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu’ndaki 14 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter ve 4 yıl Dış İlişkiler– Fuar ve Ekonomik işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004-2008 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptı.

        30’a yakın kitap-rapor’un yanı sıra, çeşitli yayın organlarında yayınlanmışl çok sayıda makalesi vardır.

        Aynı zamanda, 2000 yılından bu yana Albayrak Şirketler Grubunda Yönetim

        Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görev yapıyor. İngilizce

        ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ