Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trabzon'da Avrasya Üniversitesi'nde büyük yangın

        Kenan Taşkın'ın haberine göre, Avrasya Üniversitesi Yomra Kampüsünde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangına hızla yangına müdahalede bulundu. Alevler kısa sürede binanın dış yüzeyi ve çatısını sardı.

        Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla alevler kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri katları dolaşarak soğutma çalışması yapıyor.

        VALİ USTAOĞLU: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

        Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının sabah saatlerinde Avrasya Üniversitesi, Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde çıktığını, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin hızlıca tahliye edildiğini belirterek, "Yangında herhangi bir yaralanma ve bir dumandan etkilenen olmadı. Öğrenciler, akademisyenler hızlıca tahliye dildi. Ekiplerimiz müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı" dedi.

        REKLAM

        Öte yandan, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürerken, AFAD ve Kızılay ekipleri ise, tedbir amaçlı yerleşke bölgesinde bekletiliyor.

        ÖĞRENCİLER DERSTEYDİ

        Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yangının söndürüldüğünü belirterek, "Üniversitenin Yomra yerleşkesindeki mutfak ve kantinin yer aldığı bölümde yangın başladı. Nedeni henüz belli değil, elektrik kontağı kaynaklı olabilir. Yangın, binanın dış cephesinin de izolasyon malzemesi olduğu için hızla büyüdü. O sırada derste olan öğrenciler ve binadakiler hemen tahliye edildi. Olayın sevindirici yanı, herhangi bir can kaybı ve zehirlenme söz konusu olmayışıdır. İtfaiye ekiplerimizle birlikte yangın kontrol altına alındı. Maddi hasar oluştu. Konu her yönüyle araştırılıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ