Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Trabzon Hurması Nedir ve Nelere İyi Gelir? Trabzon Hurmasının Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Turuncu rengi ile kış aylarında tezgahlarda dikkat çeken, yumuşak yapısı ve tadı ile severek tüketilen Trabzon hurmasının sağlık için pek çok faydası bulunmaktadır. Trabzon hurması halk arasında cennet hurması olarak da tanımlanabilir. İçeriğinde vitamin ve mineral oranı çok yüksek olan Trabzon hurmasının en çok yetiştirildiği yerler ise subtropik ikliminin olduğu yerlerdir.

        Ülkemize ilk olarak 1920 yılında gelmiştir. Kış mevsiminde tüketilen Trabzon hurmasının faydaları Osman Müftüoğlu gibi uzmanlar tarafından da paylaşıldığı için kişiler bu besin hakkında inceleme yaparlar. Trabzon hurması ve faydaları hakkında bilinmesi gereken her şey yazımızda sizlerle.

        REKLAM

        Trabzon Hurması Faydaları

        Kış aylarında tüketimi yoğun olarak görülen Trabzon hurması hakkında bilinmeyen pek çok özellik bulunur. Bu yüzden kişiler Trabzon hurması neye iyi gelir sorusunu sık sık sorar. İşte merak edilen soruların cevapları:

        • Cennet hurmasının göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
        • Antioksidan kaynağı olması nedeni ile vücuda direnç verir. Vücudun mikroplara ve enfeksiyonlara karşı kendini savunmasına yardımcı olur.
        • Bakır oranı yüksek olan Trabzon hurmasında aynı zamanda potasyum, fosfor, mangan bileşenleri de bulunur. Bu bileşenler sayesinde bağışıklık sisteminde mikroplara karşı bir koruyucu bariyer sağlar.
        • C vitamini açısından zengin olan Trabzon hurması, direnç ve enerji verirken enfeksiyonlara karşı koruyuculuk sağlar.
        • Hazımsızlık problemi yaşayan kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
        • Yağ oranı yok denecek kadar azdır ve lifli bir besindir. Bu yüzden zayıflamak isteyen ve diyet listesi olan kişiler tarafından tercih edilebilir.
        • Yüksek lif oranı ile kalp sağlığına dost bir besindir.
        • Şeker problemi olan kişiler kullanabilir.
        • Hemoroide iyi gelir.
        • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
        • Karaciğeri temizlemeye yardımcı olur.
        • Kan hücrelerini arttırmada etkilidir.
        REKLAM

        Trabzon Hurması Zararları

        Trabzon hurmasının sağlık açısından mucizevi etkileri bulunur. Ancak bazı kişilerde tüketim şekline göre yan etkiler meydana gelebilir. Trabzon hurması hazımsızlık sorununa iyi gelen bir besindir. Ancak tüketiminde aşırıya kaçınıldığında bu sağlıklı besin kabızlık problemine yol açabilir. Bunun yanı sıra mide asitleri ile etkileşime girebilir. Bu etkileşim sonucunda mide sorunları meydana gelebilir. Bu yüzden tüketim miktarında dikkatli olunması önem arz eder.

        Trabzon Hurması Faydaları Cinsellik

        Kadınlar ve erkekler cinsel hayatlarında istedikleri kaliteyi yakalamak için doğal besinlerden faydalanmak isteyebilir. Bu noktada Trabzon hurmasının da cinselliğe faydası olup olmadığı merak konusudur. Trabzon hurması sağlık için sağladığı faydaların yanı sıra cinsellik üzerinde olumlu etkiler elde etmenizi sağlar. Trabzon hurmasının cinsel gücü arttırdığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra erkeklerde sperm kalitesini de arttırmaktadır. Trabzon hurmasında afrodizyak da bulunur. Cinsel gücü arttırmaya yarayan ve çiftler için önemli olan afrodizyak içerikli Trabzon hurması hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücün artmasına yardımcı olur. Bu yüzden Trabzon hurmasını iktidarsızlık problemi yaşayan erkekler kullanabileceği gibi, cinsel isteksizlik yaşayan kadınlar da tüketebilir. Ancak tüketim miktarında dikkatli olmaya özen gösterilmelidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ