Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Trabzonspor Basel MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Trabzonspor, Basel'i elinden kaçırdı! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor, Basel'le 2-2 berabere kaldı. Mücadelede 1-0 geriye düşen bordo-mavililer, Abdülkadir Parmak ve Jose Sosa ile 2-1 öne geçmesine rağmen Okafor'un golüne engel olamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

        Basel henüz 2. dakikada isabetli paslarla tehlikeli geldi. Ceza sahasına girer girmez pası alan Bua tek vuruşla kaleyi düşündü ancak top üstten dışarı gitti.

        Dakikalar 5'i gösterdiğinde Trabzonspor gole yaklaştı: Çabuk kullanılan taç atışının ardından rakip ceza sahasının hemen gerisinde topu rakibinden kurtaran Sturridge havalanan topa sol ayağıyla vurdu fakat top ayağına istediği gibi oturmadı ve farklı şekilde dışarı gitti.

        REKLAM

        TOP YAN AĞLARDA KALDI!

        Temsilcimiz 17. dakikada bir net pozisyondan daha yararlanamadı: Trabzonspor köşe vuruşunda kaleci boşa çıktı ve arka direkteki Campi vuruşunu yaptı fakat meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        BASEL ÖNE GEÇTİ

        20. dakika oynanırken Basel 1-0 öne geçti: Basel'in kullandığı köşe vuruşunda savunmadan ileri çıkan Silvan Widmer ön direkte yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

        Trabzonspor 26. dakikada eşitliği yakaladı: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Abdulkadir Parmak, uzak köşede iki direğin birleştiği noktaya yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi.

        Temsilcimiz, mücadelenin 31. dakikasında büyük bir tehlike yaşadı: Sol kanattan ceza sahasına giren Bua yine kale sahasına çevirdi fakat arka direkteki Novak rakibini engelleyerek vuruş yapmasına izin vermedi.

        İlk yarının sonunda taraflar karşılıklı atılan birer golle soyunma odasına gitti.

        REKLAM

        Bordo-mavililer ikinci yarıya da hızlı başladı: Basel savunmasının büyük hatasında topla buluşan Sörloth dar açıdan şutunu attı ancak top yan ağlarda kaldı.

        NWAKAEME DEĞERLENDİREMEDİ

        Karşılaşmada dakikalar 50'yi gösterdiğinde Trabzonspor çok net bir fırsat yakaladı. Sturridge şık bir çalım attıktan sonra sağ tarafa hareketlenen Mikel'e pasını aktardı. Mikel'in ceza yayı üzerindeki Sörloth'a gönderdiği pası Norveçli forvet kafayla arkasına gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Nwakaeme'nin vuruşunda top üstten dışarı gitti.

        KALECİYİ GEÇEMEDİK!

        60. dakikada Trabzonspor yine isabetli paslarla organize geldi. Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Novak içeri çevirdi ama kaleci araya girerek topu kornere çelmeyi başardı.

        KAPTAN GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI!

        Oyuna 65. dakikada giren kaptan Jose Sosa, Trabzonspor'u öne geçirdi! Doğan'ın pasıyla önündeki boş alanı değerlendiren Sosa sol taraftaki Nwakaeme'yi gördü. Nijeryalı yıldızın savunma arkasına attığı pasta topu kontrol eden Sosa kaleciye rağmen gol vuruşunu yaptı ve skoru 2-1'e getirdi.

        BASEL HEMEN CEVAP VERDİ

        Trabzonspor'un golünden sadece 2 dakika sonra Basel cevap verdi: Sağ kanattan gelişen Basel atağında ceza sahasına gelen ortaya Stocker dokundu ve havalanan topa gelişine çok sert ve düzgün vuran Okafor skora yeniden dengeyi getirdi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç 2-2'lik eşitlikle noktalandı. Trabzonspor bu beraberlikle UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk puanını alırken Basel puanını 4'e yükseltti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ