Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa TRAFİK DURDU! Son dakika: İstanbul trafiğinde okul yoğunluğu! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bugün ülke genelinde 18 milyona yakın öğrenci uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitime başlıyor. Okulların da açılmasıyla birlikte İstanbul’da trafik yoğunluğu erken saatlerden itibaren etkili olmaya başladı.

        ÖĞRENCİLER YOLLARA ÇIKTI

        İHA'da yer alan habere göre hem okula yetişmeye çalışan öğrenciler hem de haftanın ilk gününde işe giden araç sürücüleri yollara döküldü.

        TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

        Sabah saatlerinde etkili olan yağışlarla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki her iki istikamette de trafik yer yer durma noktasına geldi. Merter E-5 Karayolu’nda da araçlar güçlükle ilerledi. Trafik yoğunluğu ise havadan görüntülendi.

        REKLAM

        TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 63

        İBB Trafik Yoğunluğu haritasına göre, saat 08.00 itibariyle İstanbul'daki trafik yoğunluğu yüzde 63 seviyelerine ulaştı.

        İŞTE YOĞUN TRAFİK NOKTALARI

        Avrupa Yakası'nda, D-100 Karayolu Ankara istikameti Şirinevler mevkiinde başlayan trafik, Zincirlikuyu çıkışına kadar devam ederken, TEM Otoyolu'nun aynı güzergahındaki yoğunluk Seyrantepe sonrası normale dönüyor.

        15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte trafiğin akıcı olduğu görülüyor.

        Toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlar, metro, tramvay ve metrobüs duraklarında yoğunluk oluşturuyor. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman tramvay seferleri aksarken, yaşanan gecikme duraklarda yapılan anonslarla duyuruluyor.

        Kentin Anadolu Yakası'nda D-100 Karayolu Kartal ve Maltepe mevkilerinde trafik yavaş ilerliyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mobil uygulamasına göre, kentteki trafik yoğunluğu saat 08.40'ta yüzde 63, 09.10'da ise yüzde 56 olarak ölçüldü.

        Öte yandan trafikteki yoğunluk, polis ekiplerinin helikopterle havadan yaptığı denetimlerle de görüntülendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ