Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarına uluslararası ödül

        Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmaları, Akdeniz Parlamenter Asamblesi'nce (Akdeniz-PA) 'Kurum Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

        Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyada iklim değişikliği, kuraklık ve çevre konularının giderek önem kazanması üzerine, 2021'de başarılı çalışmalar yürüten OGM, Akdeniz-PA Türk Delegasyonu Başkanlığı tarafından 'Kurum Başarı Ödülü'ne aday gösterildi.

        BİR YILDA 600 MİLYONDAN FAZLA FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

        Türkiye'nin de yer aldığı 28 ülkenin üye olarak, 5 ülkenin de ortak statü ile faaliyet gösterdiği Akdeniz-PA'nın ilgili kurullarının yaptığı değerlendirme sonucunda, bir yılda 600 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturan OGM, 'Kurum Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

        REKLAM

        BAKAN KİRİŞÇİ: AVRUPA'DA 1'İNCİ, DÜNYADA 6'INCI

        Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, OGM'nin böyle bir ödüle layık görülmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'nin orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında Avrupa'da 1'inci, dünyada 6'ncı; en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa'da 1'inci dünyada, 4'üncü ülke olduğunu ifade etti.

        YANGINA KARŞI YENİ TEKNOLOJİ ÇALIŞMALARI

        Özellikle yaz aylarında hava şartları ve diğer nedenlerle Türkiye'de çok sayıda orman yangını çıktığını hatırlatan Kirişci, orman teşkilatının yeni teknolojilerle donatılarak bu yangınların önüne geçilmesi için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ