Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Twitter ‘Türkiye devlet görevlisi’ etiketi uygulamasına başladı! Haberler - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sosyal ağ Twitter, 2020 yılının ortalarında ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya’da devreye aldığı devlet bağlantılı hesapları etiketleme uygulamasına Türkiye’de de başladı.

        Bugün itibariyle devreye alınan uygulama kapsamında, artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Twitter’daki onaylı hesapları, “Türkiye devlet görevlisi” etiketiyle gösteriliyor.

        REKLAM

        Twitter, 2020 yılının Ağustos ayında ilk olarak ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya’da olmak üzere 5 ülkede, devlet bağlantılı hesaplara yönelik etiketleme sistemine geçmişti.

        21 ÜLKEYE ULAŞTI

        Sosyal ağ resmi blogundan geçen hafta “Devlete bağlı hesapları tespit etmek için çalışmalarımızı genişletiyoruz” başlığıyla yapılan duyuruyla, bu uygulamaya, aralarında Türkiye’nin de dahil olduğu 16 yeni ülkenin ekleneceğini belirtmişti.

         Devlete etiket!
        Devlete etiket! Haberi Görüntüle

        Ağustos 2020’de Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD ile başlatılan uygulama, 17 Şubat 2021 tarihinde Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de devreye alınmış oldu. Böylece Twitter’ın bu yeni uygulamasının geçerli olacağı ülke sayısı da 21’e ulaştı.

        Uygulama kapsamında Türkiye'de ilk planda “Türkiye devlet görevlisi” ifadesi eklenen Twitter hesapları şunlar oldu:

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

        .png
        .png

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

        .png
        .png

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

        .png
        .png

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

        .png
        .png

        Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

        .png
        .png
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ