Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Üç aylar ne zaman başlıyor? 2022 Üç Aylar Recep ayı başlangıç tarihi, anlamı ve önemi!
        1

        Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç ayların fazileti ve önemi nedir? Merak edip araştırılan soruların cevabı İslam Dünyası tarafından araştırılıyor. Peki, bu yıl yani 2022'de Üç aylar ne zaman başlayacak? İşte merak edilen soruların cevabı...

        2

        2022 ÜÇ AYLAR BAŞLANGIÇ TARİHİ

        Üç aylar Hicri Takvim'de Recep Şaban ve Ramazan aylarının üçüne verilen addır. Yani Recep Ayı başlangıç tarihi aynı zamanda Üç ayların başlangıç tarihidir. Bu sene Recep Ayı 2 Şubat Çarşamba yani bugün başladı. Yani 2022 Üç aylar başlangıcı 2 Şubat Çarşamba günüdür.

        3

        ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ NEDİR?

        Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

        4

        ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ

        Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

        5

        Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

        6