Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 2023 Haftaya üniversiteler tatil mi? Hangi illerde üniversiteler tatil, hangi gün açılacak?
        1

        Türkiye'de yaşanan sarsıcı depremler sonrasında üniversite eğitimine ara verildiği açıklanmıştı. Özellikle deprem bölgesinde olan üniversite öğrencileri ve yakınları YÖK'ten gelecek açıklamayı beklerken güncel açıklamayı ve üniversitelerin tatil olup olmadığına ilişkin soruların yanıtlarını haberimizde derledik. İşte üniversiteler tatil mi sorusunun yanıtı...

        2

        TÜRKİYE DEPREM İLE SARSILDI

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

        AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

        3

        TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm Türkiye’de okullarımızı 20 Şubat’a kadar tatil ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        4

        BU İLLERDE YURTLAR DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLDİ

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerine ek olarak Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas ve Tunceli’deki yükseköğretim kurumlarının yurtlarının depremzedelere tahsis edileceğini açıkladı.

        5

        ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

        YÖK’ün açıklamasına göre, Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas ve Tunceli’de yükseköğretime ileri bir tarihe kadar ara verildi.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ