Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Viber kimin, hangi ülkenin? Viber uygulaması nedir, güvenli mi? - Teknoloji Haberleri
        1

        VİBER NEDİR?

        Viber, akıllı telefonlar ve masaüstü işletim sistemleri için 3G ya da Wi-Fi ağları üzerinden anında mesajlaşma ve sesli görüşme imkânı sunan bir iletişim aracıdır. Metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine resimli, görüntülü ve sesli mesajlar göndermesine de imkân verir.

        Viber ilk olarak 2 Aralık 2010 tarihinde Skype'a rakip olarak, bir iPhone uygulaması olarak piyasaya sürüldü. Uygulamanın sınırlaması olmayan Android sürümü ise 19 Temmuz 2012 tarihinde piyasaya sürüldü. BlackBerry ve Windows Phone cihazlar için Viber ise 8 Mayıs 2012 tarihinde piyasaya çıktı.

        Program çok sayıda mobil işletim sistemini (Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, Bada) ve masaüstü işletim sistemini (Windows, Mac OS X, Linux) desteklemektedir.

        2

        Viber, kullanıcının herhangi bir hesap açmasını gerektirmez, sadece telefon numarasını kullanarak, kullanıcıyı sisteme kayıt eder. Viber'i yükledikten sonra telefon rehberinizde kayıtlı olup Viber kullanan tüm kullanıcılarla iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Viber'e ilk giriş yaptığınızda, telefon rehberine numaranızı kayıt etmiş olup Viber kullanan tüm kullanıcılara otomatikman bir mesaj gönderilerek Viber'e katıldığınız bildirilmektedir.

        3

        VİBER GÜVENLİKLİ Mİ?

        Viber'de Uçtan uca şifreli güvenliği bulunmakta.

        Viber tüm işletim sistemleri için metin, resim ve video mesajı gönderme özelliğine sahip olmakla birlikte, sesli arama özelliği sadece iPhone, Android ve Nokia Windows Phone cihazlarında bulunmaktadır.

        4

        VİBER KİMİN?

        Japon şirketi Rakuten Inc'e ait oaln Viber,internet bağlantısı aracılığıyla (Wi-Fi veya mobil veri) dünyadaki herkesle bağlantı kurmanı sağlayan, görüntülü sohbet programları arasında öncü, ücretsiz bir messenger uygulamasıdır.

        VİBER ÖZELLİKLERİ

        Anlık mesajlaşma, sesli sohbet veya canlı video sohbet özellikleri bulunan Viber'de 250 kişilik grup sohbeti de yapılabiliyor. Viber, uygulamanın özelliklerini şöyle tanımlıyor:

        Sorunsuz uzun mesafe iletişim - Canlı görüntülü görüşme programlarının en yenilikçisi Viber Messenger ücretsiz bir uluslararası sohbet uygulamasıdır! Kullanıcı adı veya giriş bilgisi gerektirmez; sadece telefon numaranı girerek kullanmaya başlayabilirsin.

        Sesli ya da görüntülü, hemen ücretsiz arama yapmaya başla! - Sesli arama yap veya yüz yüze görüşmen gerekiyorsa görüntülü arama özelliğini kullan! İster yurtiçi, ister yurt dışı; tüm telefon görüşmeleri HD ses kalitesinde yap...

        5

        Anlık video mesajları - 30 saniyelik videolarla anı yakalayıp paylaşmak için anlık video simgesine dokun ve basılı tu, göndermek için bırak.

        Güvenli iletişim - Viber messenger, metin mesajlarını, video ve sesli aramaları, fotoğrafları, videoları ve grup sohbetlerini konuşma uygulamalarında aranan bir özellik olarak otomatik olarak şifreler.

        Güvenilir kişiler - Doğru kişilerle konuştuğundan emin olmak için kişileri manuel olarak doğrular.

        Çıkartmalarla kendini ifade et - Eğlenceli emoji simgeleri ve havalı çıkartmalar göndererek metin mesajlarına hayat kat.

        “Hasar kontrolü” özelliğine sahip kişisel messenger uygulaması - Kısa mesaj programı özelliği olarak, gönderildikten sonra bile metin mesajı veya sesli mesajı silebilirsin.

        ‘Gizli Sohbet’ özelliği - Mesajlaşma ekranından belirli sohbetleri gizlemek ve daha sonra erişmek için seç.

        Ek özellikler! Viber Messenger’ı kullanarak arkadaşlarınla Viber oyunlarını oynayabilir, Açık Hesapları takip edebilir, kişilerini paylaşabilir, insanların mesajlarını görüp görmediğini öğrenebilir, konumunu gösterebilir ve daha pek çok şey yapabilirsin!

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ