Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yağlar vücuttan nasıl ve nereden atılıyor? Kilo verilen yağlar nereye gider?
        1

        YAĞLAR NEREYE GİDİYOR?

        İnsanlar fazla kilolarını verebilmek için veya formda kalabilmek için çeşitli diyet türleri yapıyor. Diğer bir çözüm ise düzenli egzersiz yapmak. Sağlıklı bir diyet ve sporla yakılan yağların nereye gittiği ve vücuttan nasıl atıldığına dair birden fazla teori var.

        2

        Bazı teoriler yağların vücuttan sindirim boşaltımı yoluyla atıldığı yönünde. Ancak bilime göre yağların vücuttan atılması o kadar basit değil.

        YAĞ SAYISI ARTMIYOR, KAPASİTESİ ARTIYOR

        Öncelikle bilinmesi gerekenlerden birisi, yağ hücrelerinin sanıldığı gibi sayılarının azalıp artan hücreler olmadığıdır. Vücudumuzdaki yağ hücreleri, ergenlik dönemine kadar gelişir ve daha sonra sabit kalır. Yani kilo alındığı zaman yağ hücresi sayısı değil kapasitesi artar.

        3

        Sağlıklı bir diyet ve spor sonucu yakılan yağların nereye gittği çoğu insanın aklına gelmiştir. Bilim insanı Ruben Meerman'da bu soruyu düşünmüş ve araştırmıştır. Meerman yaptığı araştırmada 15 kilo vererek soruya açıklık getirmiştir.

        4

        YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR?

        Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor. Bu nedenle spor yaparken nefes kontrolü oldukça önemli rol oynuyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ