Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Farkında olmadan çizdiğiniz şekillere dikkat!
        1

        Kimileri isim yazıyor kimileri imza atıyor kimileri de çiçek çiziyor... Farkında olmadan kağıda yapılan çizimler kişilerin ruh halleriyle ilgili sinyaller veriyor.

        2

        Uzmanlar tüm insanların hayatlarının en az bir döneminde farkında olmadan kağıda çizgi çizdiğini ve bununda ruh hallerinden ileri geldiğini anlatıyor.

        Ruhbilimcilerin uzun süren çalışmaları sonucunda şekillerin ne anlama geldiği saptandı. İşte kağıda bilinçsizce çizilen şekillerin anlamları!

        3

        ÜÇGEN

        Zor karar veren ancak karar verdiğinde asla vazgeçmeyen kişiler kağıda sürekli üçgen çiziyor. Ayrıca araştırmayı seven, öğrenmeye aç ve cesur insanların kağıda bilinçsizce çizdiği şekil üçgen oluyor.

        4

        KARIŞIK DESENLER

        Kağıda bilinçsizce karışık desenler çizen kimse duygularını belli etmekten kaçınıyor demektir. Takıntıları olan ya da olmaya başlamış insanlar kağıda karışık şekiller çiziyor.

        5

        KÜP ya da KUTU

        İçinde bulunduğu durumu kontrol altına almak isteyen kişi kağıda küp ya da kutu çiziyor.

        6

        KALP

        Özel birine karşı duyulan yakınlık gibi hisleri açığa çıkarır.

        10

        KUŞ

        Hayal gücü kuvvetli olan kişiler kağıda uçan kuş çiziyor. Her zaman büyük hayal peşinde koşan bu kişiler macera ve seyahate bayılıyor.

        11

        BASAMAK ya da MERDİVEN

        Hırs ve iradeyi isteyen kişiler kağıda basamak ya da merdiven çiziyor. Ayrıca daha mutlu ve rahat olmak isteyen kişilerin de bu şekilleri çizdiği belirlendi.

        12

        OK

        Düzgün ve dik bir ok hedefe gösterilen önemi, desenli ok ise arzuları belirtiyor.

        16

        KARE

        Ciddiyeti, kararlılığı simgeler. Pratik amaçlara yönelen, özü sözü doğru kişiler kare çizerler. Hayatlarını güvence içinde sürdürmeye çalışırlar.

        17

        DAİRE

        Daire şekli sonsuzluğu, bütünlüğü, birliği ve korumayı simgeler. Kalbi sevgi dolu olan esprili kişiler, daire çizmekten hoşlanırlar. Genelde kendilerini ikinci planda tutarlar.

        18

        PARALEL ÇİZGİLER

        Soğukkanlı, acil durumlarda hemen harekete geçmeyi başaran kişilerdir. Ne istediklerini çok iyi bilirler. Eğer çizgiler diagonal çizilmişse, o kişinin lider olma eğiliminde olduğu söylenebilir.

        19

        DÜZ ÇİZGİLER

        Bu tür çizgiler çizen insanlar, genelde sözünü sakınmayan, az ve öz konuşan tipler olma eğiliminde.

        20

        SIFIR ya da ÇARPI

        Rekabete açık insanları anlatıyor.

        21

        YILDIZ

        Altı köşeli yıldız çizen kişilerin insan doğasının erkek ile dişi yanları arasında bir denge kurabildikleri anlaşılır. Meraklı, öğrenmeye açık, konuları derinlemesine inceleyen kişilerdir. İdealist olanlar genellikle yıldız çiziyor.