Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Açık artırma ile sadece 1 euro'ya aldığı evi baştan yarattı!
        1

        23 yaşındaki Alexis Lamoureux’a herkesin imreneceği bir piyango vurdu. İşsiz genç adam, büyük teyzesinin eski evinin açık artırma ile satılacağını duydu.

        2

        Alexis’in hiç parası yoktu fakat büyük teyzesinin evi de pek iyi durumda değildi.

        3

        Genç adam hayatının şansını denedi, mağara eve yalnızca 1 euro ile teklif verdi. Talih bu ya, eve başka kimse teklif vermedi ve ev genç adamın oldu.

        4

        Alexis, kız arkadaşı ile 1 euro’ya sahip olduğu eve gelip yerleşme kararı aldı. Fakat evin yaşanabilir bir durumu yoktu.

        5

        Maden bölgesinde bulunan mağara evden civarda başka örnekler de bulunuyor. Yumuşak kaya içine oyulan evlerde maddi durumu pek iyi olmayan yerel halk yaşıyordu.

        6

        Alexis ile kız arkadaşı evi yaşanabilir bir hale getirmek için kolları sıvadı. Fakat bu hiç de kolay olmadı.

        13

        Karin Matz, Stockholm’de bir zamanlar, 30 yıl boyunca, mobilya deposu olarak kullanılan ve sonrasında boşaltılan dairenin önceki sahibinin verdiği ilana rastlamış.

        14

        Hastalığı dolayısıyla dairenin yeniden inşasıyla uğraşamayan sahibi ölene dek burası dokunulmadan, öylece beklemiş.

        15

        Karin Matz daireyi incelemeye geldiğinde duvar kağıtlarının yarısının sökülmüş olduğunu, sadece birkaç fayansın duvarlarda yapışık kaldığını, elektriğin olmadığını ve banyo duvar kenarlarında fare izlerinden başka bir şey olmadığını görmüş.

        16

        Ancak yaşam alanının ve çevrenin de güzel bir potansiyel barındırdığını farkeden Karin, “buraya karşı koymak imkansızdı.” diyor websitesinde.

        17

        Karin bu 35 metrekarelik yeri almaya ve dönüştürmeye karar vermiş. Tamamını yenilemek yerine bir bölümünü mobilyalarla sade ve şık bir biçimde döşerken geri kalanını neredeyse olduğu gibi bırakmış. Su aldıktan sonra dökülmüş boyasıyla tavanı, sökülmemiş duvar kağıtlarını muhafaza etmiş.

        18
        34
        35
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ