Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda O mükemmel gözlüğü bulacağız!

        Güneşin saklandığı bulutun ardından çıkıp cüretkârca gülümsemeye başladığı şu günlerde moda takipçileri için öncelik, stillerinin tamamlayıcısı olacak güneş gözlüğünü seçmek. Selin Özavcı Tokçabalaban, HT Cumartesi'de yer alan yazısında gözlük trendini inceledi.

        Kimileri için en siyah camların arkasına saklanmak karizmanın sembolü kimleri için dışarıya renkli lenslerin ardından bakmak eğlencenin formülü; bazıları için klasik ve sofistike detaylarla vazgeçilmez aksesuar diğerleri içinse haftanın her günü için farklı bir tane seçilebilecek tamamlayıcı bir stil ikonu...

        Güneş gözlüklerini sevmemizin nedenleri farklı olsa da bazı ortak vazgeçilmez özellikleri de var: Bir kere göz sağlığı için kesinlikle faydalı ayrıca dünyaya farklı renk tonlarında görmeyi sağladığı için son derece motive edici. Güneşin iyice ortaya çıkmasıyla gözlüklerimizin de yeni sezona etkisi var elbette... Sezonun öne çıkanları beyaz kemik saplar, maviden pembeye uçuk hatta parlayan renklerde lensler, metalik detaylar, kusursuz yuvarlaklar, kedi gözü ve pilot modelleri, grunge akımının etkisiyle oval çerçeveler, bildiğimiz geometrik şekilleri baştan yaratan fütüristik yorumlar, gökkuşağından canlı renkler ve herkes için değişiklik gösteren detaylar...

        Moda takipçileri seçimini çoktan yapmış olabilir ama kararsızlar, sizi buraya alalım.

        ZAMANSIZ "AVİATÖR"

        Aviator modeli gözlükleri birçokları gibi ben de Top Gun’dan hatırlıyorum! Tabii o zamanlar bu modelin pek havalı olduğundan haberim yoktu, ta ki annem alana kadar... Aviator modelinin ilk üretildiği 30’lu yıllarda gözlerini koruduğu pilotlardan bile çok çok uzaklara uçarak moda dünyasının bir ikonu olacağını muhtemelen kimse düşünmemişti. Ray-Ban’ın yıllardır en çok satan modellerinden... Ancak Aviator, zamansız bir tasarım olarak moda dünyasının yaratıcılığıyla farklı formlara doğru evrimini sürdürüyor. Örneğin vintage esintileri kendine has yorumuyla günümüze ait bir çekiciliğe büründüren Hally and Son’ın klasik modelde çift renkli lenslerle fark yaratması, Tom Ford’un özgün uyarlaması gibi...

        KUSURSUZ YUVARLAĞIN GÜVENLİ SULARI

        Kimileri için hem tasarımı hem tarzı hem de popülerliği kusursuz biçimde onaylanmış bir modelin verdiği güven tartışılmaz. Popüler kültür tarihinin ikon isimlerinden John Lennon ile özdeşleşen; özgürlük ve aşkın temsilcisi bir trendin değişmez aksesuarı olan yuvarlak gözlükler günümüzde modernize edilerek raflardaki yerini alıyor. Adidas’ın çarpıcı ve göz alıcı bir renk yelpazesinden faydalanarak ortaya koyduğu modellere hayran olmamak elde değil. Moncler, tarzı kadar hafifliğiyle tanınan Modo iyi örnekler.

        GELECEKTEN GEOMETRİ DERSLERİ!

        Her sezon yeni stilleri denemeye açık olanlar bu modeller size! Sofistike tarzıyla öne çıkan Cate Blanchett da bu sezon Tom Ford’un geometriyi yeniden yorumlayan tarzını tercih etmiş.

        FARK DETAYDA...

        Sezon trendleri ne söylerse söylesin insanın vazgeçilmez güneş gözlüğünü bulması son derece kişisel de bir durum... 2017 yaz sezonu boyunca tüm bu trendleri takip eden modellerin yanı sıra düğme şeklinde sap uçları ve saplardaki kuş tüyü detaylarıyla mavi, yeşil, turuncudan şeffafa keskin bir geçiş yapan lensleriyle Hally and Son ve Mariano Di Vaio gibi markalar öne çıkıyor.

        DİNAMİK KEDİ GÖZÜ YORUMLARI

        Kedi gözü, 2017 yaz sezonunda modernize formuyla çıkıyor karşımıza. ‘Cat eye’ formuyla özdeşleşmiş Dsquared2 geçmişten ilham alan ve zıt renklerin kullanıldığı keskin hatlarıyla gülümsüyor ama retro havasından da uzak kalmıyor. Feminen siluetiyle Balenciaga, ikonik modelleri konfor ve modern bir tasarım anlayışıyla yeniden yorumlayan Kaleos ile DNA’sına işleyen sürprizli haliyle Italia Independent’ın kedi kulaklı modelleri görülmeye değer.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ